Porvoolainen Bistro Sinne on noussut komeetan lailla ravintolatähdeksi.
Bistro on saanut kehuvia arvioita monelta suunnalta, joten Porvoon seudulle
suuntautuneet työmatkan lounaspaikka oli helppo valita. Ateriakseni otin lounasaikaan
tarjottavan kolmen ruokalajin Menu Borgån. Menun ruokalajit vaihtelevat
ilmeisesti viikoittain . Vierailuviikolla alkuruokana oli kermaista kurpitsakeittoa
tai Toast Skagen. Taannoisella Tukholman visiitillä tykästyin rapuiseen tahnaan, joten päädyin
kokeilemaan Sinnen Skagenia.
Paahtoleipä toi mukavan rapsakan vastapainon pehmeälle skagenille.
Skagen tosin oli hiukan liian suolaista.
Pääruokavaihtoehtoina oli paistettua siikaa tai possunniskaa. Päädyin kalaan, jota tulee otettua ravintoloissa liian harvoin. Siika olikin jo loppunut ja annos koostui paistetuista ahvenfileistä. Ahvenen kanssa oli kurpitsapyreetä, kasviksia ja sienivaahtoa.
Pääruokavaihtoehtoina oli paistettua siikaa tai possunniskaa. Päädyin kalaan, jota tulee otettua ravintoloissa liian harvoin. Siika olikin jo loppunut ja annos koostui paistetuista ahvenfileistä. Ahvenen kanssa oli kurpitsapyreetä, kasviksia ja sienivaahtoa.
Ravintolan kotisivuilla kerrotaan, että ”Sinnen ruokatarjonta pohjautuu kotimaisiin ja lähellä
tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin”. Parhaillaan oli kotimaisten metsäsienten
satokausi, mutta sienivaahto oli tehty herkkusienistä. Tarjoilija ei osannut
kertoa syytä miksi sienivaahto oli tehty herkkusienistä metsäsienten sijaan.
Ahvenfile oli maukas ja annos kokonaisuutena kaunis ja hyvänmakuinen.
Jälkiruokana tarjoiltiin mustikoita, crumblea ja itse tehtyä vaniljajäätelöä.
Jälkiruokana tarjoiltiin mustikoita, crumblea ja itse tehtyä vaniljajäätelöä.
Mustikat oli maustettu salmiakkisiirapilla, joka oli minulle
salmiakin ystävänä iloinen yllätys.
Otin ruokajuomaksi tarjoilijan suosittelemaa puolikuivaa Rieslinginiä (Schloss Lieser Riesling Kabinett 2010), joka oli minun makuun hiukan liian makeaa, mutta toimi muuten hyvin skagenin ja ahvenen kanssa.
Otin ruokajuomaksi tarjoilijan suosittelemaa puolikuivaa Rieslinginiä (Schloss Lieser Riesling Kabinett 2010), joka oli minun makuun hiukan liian makeaa, mutta toimi muuten hyvin skagenin ja ahvenen kanssa.
Lounasmenu maksoi 32 euroa ja oli hintansa arvoinen. Pelkkä
pääruoka olisi maksanut 16 euroa. En tiedä olisiko annos hiukan isompi, jos
tilaisi vain pääruuan. Päivittäisenä lounaspaikkana Sinne on mielestäni hiukan
tyyris, mutta Bistro Sinne on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja nopeasti
saavuttaneen maineensa veroinen.
Herkun näköisiä annoksia.Ja paikka näyttää kivalta;etenkin kun tuolla näyttää olevan avokeittiö,mitä täällä on melkein joka toisessa ravintolassa.
VastaaPoistaYaelian: Minusta nuo avokeittiöt ovat mielenkiintoista seurattavaa. Toivon että Jukka vie meidätkin jonain päivänä Sinneen. Vaikuttaa kivalta paikalta!
VastaaPoista