lauantai 27. joulukuuta 2014

Jallukolagranite sipulilla

Jukka on innostunut tekemään kotiinkin välisorbetteja raikastamaan suuta eri ruokalajien välissä. Jouluna meillä aikuisväestö nautti jallukolagranitea alkupalojen ja pääruuan välissä. 

Kun katsotte raaka-aineluetteloa, huomaatte sieltä löytyvän myös sipulia. Se tekee tähän graniteen juuri sen mielenkiintoisen säväyksen. Granite ei ole makea, mutta ei se varsinaisesti ole suolainenkaan. Se on juuri omiaan kahden suolaisen ruuan väliin ja ehdottomasti maistamisen arvoinen. Tätä teemme taatusti toistekin!

Ohje on mukaelma Jonna Pulkkisen kirjasta  "Jallu, jaloviinan ja paloviinan historia". 


JALLUKOLAGRANITE

1,5 dl Jaloviinaa
1,5 dl Kolajuomaa, meillä Rio Cola
1 dl punaviiniä
pala inkivääriä
yksi laakerinlehti
kuusi mustapippuria
puolikas sipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 valkuainen

Laita valkuaista lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuutin ajan. Älä keitä kasaan. Siivilöi. Jäähdytä. Vatkaa joukkoon raaka valkuainen. Laita pakastimeen. Sekoittele silloin tällöin jotta saat tasaisen rakenteen. Tämä sorbetti sopii vain aikuisten suuhun alkoholinsa vuoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin