sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hirmu helpot persimon-vuohenjuustotortut

Joulunalusaikana meillä herkutellaan usein voitaikinaisilla joulutortuilla, sillä ne ovat koko perheen mielestä hurjan hyviä. Niin paljon kuin perinteistä luumuhilloa rakastankin, kaipaan sille vaihtelua. Marin leivottua blogissaan persimonisia torttuja innostuin ideasta minäkin. Lähdin kuitenkin eri suuntaan lisäämällä hedelmäisiin torttuihin notkeaa vuohenjuustoa. Rouskuntalisää toivat paahdetut hasselpähkinät. 

Yltiöhelposti kokoonsaatettavista leivonnaisista tuli hurjan hyviä! Persimonin pehmeän makea maku menee hienosti yksiin vuohenjuuston kanssa. Tein leivonnaisia sekä hedelmäkiekoista että niiden puolikkaista. Varsinkin jälkimmäiset tai vielä siitäkin puolitetut minipalat menisivät loistavasti pikkujoulutarjottavana vaikka glögin kanssa. 
Minä en pruukkaa (eli minulla ei ole tapana) voidella torttuja ollenkaan, sillä pidän pinnan väristä ja tunnusta enemmän voitelemattomana. 
HELPOT PERSIMON-VUOHENJUURTOTORTUT
6 leivosta

3 levyä (300 g) voitaikinaa
1 persimon
6 rkl vuohenjuustoa
½ dl hasselpähkinöitä

Ota voitaikinat ajoissa sulamaan.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Leikkaa jokainen voitaikinalevy puoliksi jolloin saat kuusi neliötä.
Leikkaa persimon kuudeksi kiekoksi. Syö päädyt.
Laita taikinaneliöt leivinpaperoidulle uunipellille.
Laita kullekin taikinaneliölle yksi persimonkiekko.
Kypsennä 225 asteisessa uunissa kunnes taikinareunat saavat kauniin vaalean värin.
Jäähdytä hetki.
Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Rouhi veitsellä paloiksi.
Lusikoi kullekin leivonnaiselle ruokalusikallinen notkeaa vuohenjuustoa.
Ripsi ylle hasselpähkinäpaloja.
Jos leivonnaisen ylle lorauttaa hunajaa, saa aikaan ihan erimoisen, paljon makeamman version.

Jos olet laillani pöllööntynyt persimoineista, näistä linkeistä löytyy herkunoloisia lisäideoita niiden käyttöön:
Uunipersimonit mantelitoskalla - Kokit ja Potit
Persimonruusut - Kokit ja Potit
Persimonshrub - Kokit ja Potit
Halloum-persimon-salaatti - Ruokahommia
Persimon-fetakana - Mama Gastro
Persimon-serranosalaatti - Kulinaristi ja Kokitar/ Soppa 365
Persimon-mozzarellalettu - Sillä Sipuli
Dukkah-persimonsalaatti - Christina Aaltio / Soppa 365

Laitathan kommentteihin jos sinulla on takataskussa jokin hyvä persimonresepti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin