keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Suolainen vohveli: feta, avokado ja pekoni

yhteistyössä Arla
Ystävänpäivän aamuksi tyttäremme toivoi vohveleita. Lapset mielivät natustaa omansa makeina, mutta me aikuiset halusimme vohvelin suolaisena. 
Täyte rakennettiin takuuvarmoista aineksista. Avokado, pekoni ja feta (tai no, välimerellinen juusto) tuoreen korianterin kanssa suorastaan soivat suussa. Pohjalle paistettu vohveli oli rasahtelevan rapsakka. Aamu alkoi siis aivan loistavasti!
Yksi vohveli ositettiin sydämiksi. Tämä makeapala tarjottiin ruusunterälehdistä keitellyn hillon kanssa.
Täytteen aineksia en lähtenyt mittaamaan, sillä jokainen kasaa ne mielensä mukaa. Suuntaviivoiksi sanottakoon, että meillä laitettiin kokonainen avokado ja kolme pekonisuiroa per vohveli. Välimerellistä, fetatyyppistä juustoa murusteltiin noin neljäsosa palaa per vohveli. 

TODELLA RAPEAT VOHVELIT 
5 kpl

vohvelit:
2 dl Arla vähälaktoosinen kuohukerma
1 dl kylmää vettä
1 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
Arla laktoositonta voita paistamiseen

täyte:
pekonia
avokadoa
Arla Apetina laktoositon pala välimerellistä juustoa
tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria

Valmistele täyteaineet:
Paista pekonit kypsiksi. Laita talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräiset rasvat. Pilko pekonit. Puolita avokadot, ota siemen pois keskeltä ja  lusikoi avokadot pois kuorestaan. Siivuta avokadonpuolikkaat. Irrota korianterista lehdet erilleen. Murusta juusto. 
Tee vohvelit:
Laita vohvelipannu kuumenemaan. Vaahdota kerma. Sekoita kylmä vesi, jauhot ja suola yhteen. Sekoita joukkoon kermavaahto varovasti nostellen. 
Laita nokare voita tai valmiiksisulatettua voita vohvelipannulle ja sivele sitä silikonisella sudilla molempiin vohvelipannun puoliskoihin kauttaaltaan. Kauhaise taikinaa vohvelipannulle ja sulje kansi. Paista rapsakan kypsäksi. 
Nosta lautaselle, täytä kerroksittain muistaen myös suola ja pippuri. Tarjoa heti. 

7 kommenttia:

  1. Uuuh, mulle myös tuommoista vohvelia! MInä syön kropsunikin suolaisena. Nämä päälliset on ihan parhaita!!

    VastaaPoista
  2. Kylmäsavulohi on myös hyvä päällinen ja meillä paljon käytetty, mutta silloin feta ei kyllä enää passaa joukkoon.

    VastaaPoista
  3. Tein eilen ekaa kertaa suolaisia vohveleita, olipa hyvää! täytyy ehdottomasti tehdä uudelleen ja kokeilla näitä teidän täytteitä :)

    VastaaPoista
  4. Noilla täytteillä ei voi olla kuin ihan törkeen hyvää!

    VastaaPoista
  5. anne mitäs täytteitä sä käytit?

    Veera R. en odottanut sulta mitään muuta kommenttia

    VastaaPoista
  6. Papusalsaa, ranskankermaa, avokadoa ja kevätsipulia :)

    VastaaPoista
  7. Papusalsa kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin