Meillä tulee tehtyä tosi usein paneroitua luomupossun ulkofilettä - se kun on yksi lasten suosikkiliharuokia. Lisukkeeksi teemme usein perunoita, jolloin kokonaisuus on kovin tuhti.
1 tl sinappijauhetta
1tl vettä
¾ dl ketsuppia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
Sekoita sinappijauhe veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut aineet ja sekoita. Kastike on valmis.
Lähdimme tällä kertaa luomupossun ulkofileen kanssa japanilaiseen suuntaan, jolloin paneroitua lihaa kutsutaan nimellä tonkatsu. Se tarjotaan syömäpuikkosyistä valmiiksi viipaloituna. Keralla tarjosimme riisiä ja veitsellä ohueksi viipaloitua kaalia. Annoksesta tuli mukavan raikas ja paljon kevyemmän oloinen kuin perunaisesta vastaavasta.
Kokonaisuuden kruunasi luonteikas kastike, joka oli todella helppo sekoitella yhteen kuudesta raaka-aineesta. Sinappijauhe antoi kastikkeelle mukavan kipakkaa makua olematta tulinen. Kastike oli kovin suolainen, vaikkei siinä lisättyä suolaa olekaan. Jos olet maltillisempi suolan käyttäjä, suosittelemme kokeilemaan vaikka suolatonta soijaa.
LUONTEIKAS TONKATSU-KASTIKE
reilu annos kahdelle
1tl vettä
¾ dl ketsuppia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
Sekoita sinappijauhe veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut aineet ja sekoita. Kastike on valmis.
Nyt alkoi tonkatsu maistua suussa! Kauniita kuvia jälleen!
VastaaPoistakiitokset kuvakehuista. Kieltämättä tykkäsin itsekin varsinkin ensimmäisestä kuvasta, jossa pinnan rapeuden voi melkein maistaa.
VastaaPoistaTaas näppärä kastike!
VastaaPoistaNo eikö!
VastaaPoista