lauantai 3. syyskuuta 2016

Teriyaki kastike itse tehden

Tämä teriyaki kastike on löytö Ferran Adrian kirjasta The Family Meal. Me käytimme kastiketta possupalojen glaseeraukseen loistavin lopputuloksin. 
Kirjan mukaan valmiiksi keitelty ja siivilöity kastike säilyy jääkaapissa 15 päivää ja pakastimessa puoli vuotta. 

TERIYAKIKASTIKE
puoli kiloa

1 sitruunaruoho
noin 3 cm pala inkivääriä
2 dl kanalientä
2 dl soijakastiketta
300 g sokeria
200 g hunajaa

Murskaa sitruunaruoho ja inkivääri morttelissa.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi.
Pullota tai käytä heti ruokaan.

2 kommenttia:

  1. Minä olen tehnyt sellaista pikateriyakia makeuttamalla soijan hunajalla ja/tai sokerilla. Hyvää niinkin, mutta onhan tämä nyt taatusti ihan eri sarjassa!

    VastaaPoista
  2. Vramsti toimii sinunkin ohjeesi, kiitos jakamisesta. Tässä tietysti tuo sitruunaruoho ja inkivääri tuo oman mausteensa makuun.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin