tiistai 14. huhtikuuta 2009

Soijarouhebolognese - onnistunut huijaus

Tämä mainio ohje löytyi kauniista Chocochili ruokablogista. Rupesin keittelemään tätä pastaruokaa taannoin, kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään jonkun viikonloppureissun jälkeen. Punskua, pastaa, tomaattimurskaa ja soijarouhetta sentään löytyi. Paljastin vasta ruokailun puolessavälissä nälkäiselle miehelleni käyttäneeni soijarouhetta ja hämmästys oli silminnähtävä. Mies luuli kauhovansa napaan ihan ehtaa jauhelihaa pieninä murusina.

Chocochilin Elina käytti kuorittuja luomutomaatteja, jotka meillä korvautuivat kaapin kätköistä löytyneellä tomaattimurskapurkilla. Tuore, valmiin annoksen päällepilkottava basilika uupui, niin hyvää kuin se varmasti olisi ollutkin. Muuten mentiin ihan samoilla, kas näin:

Soijarouhebolognese punskulla
neljälle

1 sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk vettä
1 rkl tomaattipyrettä
0,5 dl punaviiniä
1 tl basilikaa
0,5 tl oreganoa
1/4 tl suolaa
0,5 tl sokeria
mustapippuria
0,75 dl soijarouhetta

lisäksi pastaa
päälle vielä oliiviöljyä ja parmesaania

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja noin tölkillinen vettä. Ota hörppy punaviiniä, sillä olethan sen jo ansainnut!

Lisää kastikkeeseen tomaattipyre, punaviini, mausteet ja soijarouhe noin keittämisen puolivälissä. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä vähintään 40 minuttia ja lisää tarvittessa hiukan vettä.

Keitä pasta juuri ennen tarjoilua ja sekoita kastike pastan joukkoon. Pirskottele annosten päälle hiukan oliiviöljyä ja raasta paljon parmesaania. Muista kaataa lasiin punaviiniä nautittavaksi ruuan kanssa. Unohtaako sellaista?

8 kommenttia:

  1. Mulla oli Suomessa valtava säkki soijarouhetta kun veljen vaimon sukulaisilla oli sellaisia valmistava tehdas. Ne eivät näyttäneet loppuvan koskaan, kun pienikin määrä turpoaa niin paljon.Teinkin tuon tapaista kastiketta tosi usein ja tykkäsin paljon;poikani ei kauheasti tykännyt muttei toisaalta tykännyt oikeata jauhelihaa sisältävästä kastikkeestakaan.Siitä rouheesta saa vaikka mitä;tein usein "lihapullia" siitä ja makaroonilaatikkoa jne.

    VastaaPoista
  2. Olen aina luullut, että soijarouhe pitää turvottaa ennen kuumennusta, niinpä olen liotellut sitä jos jonkinmoisissa mausteliemissä. Hyvä tietää, että se on heti pannulle valmista kamaa :)

    VastaaPoista
  3. Kiva että maistui, vaikkei alkuperäiseen reseptiin kuulunutkaan parmesaani ;)
    Soijarouhe on tosiaan kätevä lisä etenkin kastikkeisiin ja laatikoihin.

    VastaaPoista
  4. Yaelian:totta, riittoisaa on! meillä tuntuu että tuo puolen kilon pussikin kestää ikuisesti :).
    kiitos kokkausvinkeistä.

    Tsajut: ollos hyvä. Kurpitsamoskan Marillakin oli joku ohje jossa soijarouhe laitettiin heti pannulle ilman liottamisia. katsoppa sieltä jos asia kiinnostaa.

    Elina: maistui kyllä! parmesaani on meillä pastoissa pakollinen ja ihana lisä.
    laatikoissa ei ole kokeiltukaan mutta täytyypä testata kun te molemmat Yaelianin kanssa sitä suosittelitte.
    pataan sujautettiin soijarouhetta kerran ja se resepti löytyykin blogistamme.

    VastaaPoista
  5. Minä en ole vielä ikinä kokeillut soijarouhetta! Luulin aina että sitä pitää liotella ja ties mitä. Sait tämän kuullostamaan niin kätevän helpolta, että menee ehdottomasti kokeiluun. Taidan muuten minäkin kertoa perheelle vasta maistamisen jälkeen, että kyseessä on soija.
    Lupaan myös nauttia punaviinia reseptin kaavan mukaan!

    VastaaPoista
  6. --KATA-- : älyttömän halpaa, tosi helppoa ja hyvää. kokeile ihmeessä!
    ja palaappa kertomaan miten sinun "huijauksesi" onnistui.
    Punaviiniä saa nauttia myös useammin kuin reseptissä on mainittu ;)

    VastaaPoista
  7. Löysin haulla tällaisen vanhan reseptin! Kokeiltiin tätä aikaisemmin, mutta siitä tuli vähän laimean tomaattista. Mahtoikohan meillä olla liian iso tölkki tomaattimurskaa? Muistaakseni ne olivat joskus pienempiä kuin puoli kiloa...

    VastaaPoista
  8. Sini: Kiva kun kommetoit!

    Voisin melkein veikata että meidän tällöin käyttämämme tomaattimurska on ollut 400 gramman peltitölkki. Mitä tomaattimurskaa käytit? Omat suosikkimme ovat Bioitalian luomumurska tai Mutti.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin