Tämä keitto löytyi Me-lehden webbisivuilta ja se sopi hyvin alkukeitoksi Äitienpäivän vähähiilari-menuuseen. Alun perin keitto on tarkoitettu kahdelle hengelle, mutta alkukeittona sillä serveerasi neljää. Ainekset:
1 nippu vihreää parsaa
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
0,5 dl kermaa
6 isoa basilikan lehteä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
jauhettua muskottipähkinää
Tarjoiluun:
1 rkl voita
2 tl hunajaa
6 herkkusientä
suolaa, rouhittua mustapippuria
Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvestä pienet palat pois (pari senttiä). Pilko parsat ja pane palat, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 6-8 minuuttia. Lisää kerma ja basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Paista pilkotut sienet voin ja hunajan sekoituksessa kullanruskeiksi. Mausta. Tarjoa sienet keiton kanssa.
1 nippu vihreää parsaa
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
0,5 dl kermaa
6 isoa basilikan lehteä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
jauhettua muskottipähkinää
Tarjoiluun:
1 rkl voita
2 tl hunajaa
6 herkkusientä
suolaa, rouhittua mustapippuria
Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvestä pienet palat pois (pari senttiä). Pilko parsat ja pane palat, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 6-8 minuuttia. Lisää kerma ja basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Paista pilkotut sienet voin ja hunajan sekoituksessa kullanruskeiksi. Mausta. Tarjoa sienet keiton kanssa.
tosi ihania parsaareseptejä täällä on kokattu :) Tämä keitto etenkin tuntuu ihanalta.
VastaaPoistaNelle: oli kyllä hyvää! minusta parsakeitto oli myös erityisen kaunis vaaleanvihreän värinsä ansiosta.
VastaaPoista