Pastapään isä ja avovaimonsa vierailivat meille eilen. Saimme tuparilahjaksi kovasti toivomamme 10 litran kattilan. Nyt onnistuu juustojen teko ja pastan keitto isommallekin porukalle! Lisäksi meitä hellittiin marjoilla, kanttarelleilla, herneillä, vesimelonilla, lipstikalla, leivillä...Ruokatuliaiset ovat aina niin tervetulleita!
Illaksi olimme luvanneet rapunautiskelua aikuisten kesken lasten mentyä unilleen, mutta pitihän sitä päivälläkin jotain syödä. Päädyimme seuraavanlaiseen toteutukseen. Ruuat napsittiin napaan terassilla auringon lämmössä ja puheensorinan pörinässä. (Ohjeita naputellaan taas siihen tahtiin kuin keretään ja linkitetään tähän)
Kesäinen menu tutuille vieraille
juustoiset suolakeksit ruusuhillolla
juomana Viettelys
omenainen pekonisalaatti
possunkylki kolamarinadilla
juomana kahvi / mehu
Juustojen tekeminen kuulostaa kiinnostavalta. En tosin tiedä aiheesta yhtään mitään :/ Mutta tulevaisuudessa teiltä taitaa saada oppia.
VastaaPoistamekään emme ole vielä äitini piimäjuustoa viisaampia, mutta siitä aion aloittaa. ja toivottavasti laajentaa hommaa etiäpäin!
VastaaPoistahttp://sillasipuli.blogspot.com/2008/09/piimjuusto.html