Olemme Venetsiasta kotiutumisen jälkeen luvanneet ystäväperheellemme Italialaista iltaa. Nyt vihdoin oli oikea aika toteuttaa se. Etenimme seuraavasti, joskin juustot olisi kai tullut nauttia ennen jälkkäriä. Yksi juustoista ei edes ollut italialaista, sillä Tapiolan Stockalta loppui valikoima.
aperitivo
antipasto
San Danielin ilmakuivattua kinkkua
Toscanalaista salamia
Parmesaania (30 kk)
primo
Rapurisotto chilijättikatkaravunpyrstöillä
(risoton liemenä syksyisien rapujuhlien jälkimainingeissa
keitelty ja pakastettu rapuliemi sekä proseccoa)
väliin
pecorino-juustoa
formaggio
Taleggio
Provolone piccante
luolakypsytettyä Kaltbachia (ei italialainen)
ruusunterälehti-,
mustaherukka-,
viikuna- ja
kaktushilloa
digestivo
grappa ja/tai Limoncello
Punaviininä ruualla tuliaisiksi saatua Toscanalaista Villa Antinoria, joka oli oikein mainio uusi tuttavuus.
Ruokailun jälkeen ilta jatkui lasten unillemenon jälkeen juustonapostelun merkeissä Sybarit:ia pelatessa. Ei välttämättä välkyin idea voittoatavoitteleville pelata äidinkieleltään ranskalaisen kanssa, kun moni vastaus on pääteltävissä ko kielestä... Silti, ihana ilta!
Aivan mahtavia italialaisia herkkuja! Tällänen samantyylinen menuu on ollut miullakin pitkään tekolistalla, en vaan ole saanut aikaiseksi tehdä.
VastaaPoistaOi miten houkuttelevan, ja ennen kaikkea italialaisen, oloinen menu! :) Kuvatkin nosti veden kielelle.
VastaaPoistaTuntuu, että ihan viime viikkoina on taleggio-juuston nimi tullut niin usein vastaan, että sitä lienee ihan pakko kokeilla kun juustotiskille vain pääsen. Tällaisten tapausten kanssa tulee hassu olo, kun ei tiedä, onko jostain itselle vieraasta raaka-aineesta oikeasti alettu puhua Suomen ruokamaailmassa enemmän ihan hiljattain, vai johtuuko se vain siitä että kiinnittää mieleen painuneeseen sanaan huomiota :) Kiitos siis kertauksesta, joka tapauksessa!
Ihana menu herkkuja täynnä! Tosi kauniit astiat alustoineen hilloissa.
VastaaPoistaInsanity: Ja simppeleitä. Menu perustuukin maukkaisiin raaka-aineksiin, jolloin mitään kummallisia kikkailuita ei tarvita.
VastaaPoistaAnna: tiedän tunteen tuosta silmille hyppimisestä. itselle taleggio ei ole pompannut kummemmin esille. Juustot valikoitiin mukaan ihan kauppiaan suositusten mukaan ja lopulta kävi tosiaan niin että italialaiset juustot loppuivat kesken :).
kmsu: kyllä! kaikille maistui ainakin joku osuus.
astia on saatu lahjaksi kavereilta kun he tulivat ensimmäistä kertaa kotiimme. minä pidän siitä itsekin kovasti.
Ihanan kuuloinen menu (ja hyvinkin ajankohtainen nyt miulle)! Mieki yritin tuota taleggiota haeskella täältä meiltäpäin, mutta ei ollu tarjolla. Ihanan näköistä juustoa - onko se sisältä pehmeä? Ehkäpä omien italiaviikkojen päättäjäisiksi voisi koota ihan kokonaisen menun! :)
VastaaPoistaAnzku: niin taitaa olla kun sinä niiden italianherkkujen kanssa puuhailet :).
VastaaPoistajuu, oli pehmoista. tuoksu oli aika tömäkkä (meikäläisittäin). maku oli Jukan mukaan mieto ja pehmeä (itse en tuommoisista välitä).