maanantai 22. marraskuuta 2010

Väriä ja makua glögi-iltaan

Näissä suolapaloissa maistui ihanasti bataatin makeus, chilin kirpsakkuus ja valkosipulinen yrttiöljy. Pehmeät raaka-aineet yhdistettynä lehtevään voitaikinaan ja paahtuneisiin, kovahkoihin kurpitsansiemeniin loivat ihanan tekstuurin ruokaan. Olin ihan myyty! Siksi teen näitä heti uudestaan keskiviikkona, kun saamme iltavieraaksi muutamia tuttujamme glögille.  

Reseptin äkkäsin Chez Jasun blogista ihan hiljattain. Meillä lehtitaikina vaihtui voitaikinaan. Leikkasimme yhden levyn neljään osaan saadaksemme pienehköjä suupaloja. Jäin miettimään, sopisiko bataatin tilalle myös kurpitsasiivut, mutta kaupan valikoimien vuoksi se jää uusintakerrallakin testaamatta.

Vinkiksi sanottakoon vielä, ettei uunipeltiä kannata ahtaan liian täyteen voitaikinaisia leivoksia. Kun niiden reunat tarttuvat toisiinsa kiinni paistuessaan, eivät ne lehtevöidy parhaalla mahdollisella tavalla. Että jos on se kiertoilmauuni niin muistetaan myös se ja ajetaan leivonnaiset useammalle pellille (huoh)!

Minusta suolapala oli ihan Nellemäinen, joten siksi hänen perheensä sai niitä glögin kera, varsinaisen ruuan alle.
BATAATTI-CHILIPIIRASET YRTTIÖLJYLLÄ

yksi iso bataatti
noin 500g voitaikinaa levyinä
muna
puoli purkkia ranskankermaa
100 g englantilaista cheddaria murennettuna
kurpitsan siemeniä
tuore punainen chili (ilman siemeniä) pieneksi pilkottuna
reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä
valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
lehtipersiljaa silputtuna
suolaa ja pippuria

Paista bataatteja kuorineen 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Anna jäähtyähetken, kuori ja paloittele ohuiksi siivuiksi.

Leikkaa voitaikinalevyt neljöön osaan ja voitele munalla. Levitä kunkin palan päälle vähän ranskankermaa ja asettele pari kolme bataattiviipaletta. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle juusto, kurpitsan siemenet ja chili. Paista 200-asteiseessa noin 20 minuuttia, kunnes piiraat näyttävät hyviltä.

Kun piiraat ovat uunissa, sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, silolehtipersilja, oliiviöljy ja ripaus suolaa. Sutikoi seos kuumien piiraiden päälle.

5 kommenttia:

  1. hyvä että vaihtui lehtitaikina :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa! Minusta bataatti sopiikin tuollaiseen paremmin kuin kurpitsa;sen maku mielestäni on parempi.

    VastaaPoista
  3. Nellemäinen, aika ihq ;) Mutta, kieltämättä olivat tosi hyviä ja jotain, mitä voisin tehdä kotonakin.

    VastaaPoista
  4. aleksi :)

    Yaelian: Kiinnostaisi silti kokeilla mitä kurpitsalla tulisi. Oletan että maku olisi kuivakampi eikä ihan niin makea.

    Nelle: no onhan se Nellemäinen: ripaus sitä, toinen tätä, chiliä ja cheddaria :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin