Tiistaina minulla oli ilo osallistua Rantapallo matkailusivuston järjestämään "juomamatka maailmanympäri"-tastingiin. Se pidettiin tyylikkäässä Kitchen g18- ravintolassa. Ryntäsin paikalle suoraan töistä, joten olin enemmän kuin kiitollinen tapas-paloista, joita meille heti ensimmäiseksi tarjoiltiin. Karitsan paahtopaistiset olivat hurrrjan hyviä (taisin syödä kolme).
Itse juomamatkan mielenkiintoisimmat juomat minulle olivat ...
- Jamaikalainen olut Red Stripe, jonka pullon hurmaava muoto oikein kutsui maistamaan. Olut oli mukavan kepeää. Arvioimme Uneliaan Kokin Annan kanssa, että juoma kävisi mukavasti vaikkapa grillatun ananaksen kanssa.
- Devil´s Rock Sparkling kuohuviini. Helppoudessaan ja hedelmäisyydessään viini sopinee moneen makuun.
- Brown Brothers Late Harvest Orange Muscat & Flora. Maistelimme viiniä tastingin vetäjän pyynnöstä ilman appelsiinia ja sen kanssa. Oranssi hedelmä toi enemmän viiniä esille, kuten toi myös viini hedelmää - hieno makupari siis! Minä rupesin maistelemaan jo appelsiinista juustokakkua tämän viinin kanssa...
Herkuimman juoman tittelin vei silti Pimm´s. Toki siihen saattoi vaikuttaa suuresti se, että maistelin kyseistä drinksua yhden jos toisenkin taannoisella erittäin onnistuneella parisuhteenhoitoLontoonkeikallamme. Pimmsistä on tulossa myös valmiina-tölkistä-drinkki, jota saa ostaa Alkosta 20.6 alkaen. Vaikka tölkin maku oli aika onistunut, minua häiritsi sen kuplaisuus - mutta minä nyt tykkään nauttia limsanikin tunnin korkki auki seisseenä.
Jos Pimm´s ei ole tuttu juttu, suosittelemme tutustumaan vaikkapa lämpimänä kesäiltana. Ja ehdottomasti mukaan pilkotun kurkun kanssa, joka tuo settiin omalaatuisuutta ja mielenkiintoa!
PIMM´S
1 osa Pimm´siä
3 osaa limsaa, esim. 7UP
jäitä
kurkkua
(mukaan voi laittaa myös appelsiinia, mansikkaa ja minttua)
Tastingin jälkeen nautimme vielä kutsun mukaan "pientä purtavaa". Itse puhuisin oikein maittavasta illallisesta!
Pääruuaksi meille tarjoiltiin kotimaista luomu-Limousinehärän grillattua tartar-pihviä. Olen aina ajatellut tartar-pihvin tarkoittavan raakaa sellaista, mutta täällä homma oli tosiaan melkoisen kypsää. Hurjan hyvää silti!
Jälkiruokakin oli kaunista ja hyvää, etenkin erittäin tummasuklainen osuus!
Hauskaa tilaisuudessa oli tarjoilujen ja tastingin lisäksi se, että paikalle oli kutsuttu erilaisia bloggaajia. Oli mm. Rantapallon omia bloggaajia, Indiedaysin väkeä ja sitten meitä ruokabloggaajia. Tässä linkkejä löytämiini juttuihin:
Voi miten kielenpieliä kutittelevia kuvia!
VastaaPoistavoi miten ihana kommentti :)!
VastaaPoistared stripeä tuli enne kiskottua regei bileissä.. se oli vähän sellanen juttu
VastaaPoistaNo kuulemma. Siksi en ihmetellyt yhtään etten ollut moisesta kuullut.
VastaaPoistaMie olen tutustunut tuohon Red Stripeen vuosia sitten, kun suoritin paikallisessa olutravintolassa Olutneuvos-titteliä. Tykkään kyllä! Pimmsiä en ole koskaan maistanut, odotan innolla tuota Alkon uutuutta. Jotenkin en oo koskaan sitä mistään löytänyt, liekö aiemmin ollutkaan hyllyssä.
VastaaPoistaIhanilta näyttävät myös ruoat, harmi että tämäkin kutsu piti blogata huonon ajankohdan ja välimatkan takia. Mutta ihanaa, että te lähempänä asuvat pääsette mukaan ja jaatte kokemuksia myös meille kotona nököttäville, kiitos! :)
Mikä on Olutneuvos-titteli?
VastaaPoistaMaistaisin Pimm´s:nä kyllä ennemmin aitoa sekoitetta. Pimm´s näytti olevan tilausvalikoimaa.
Minusta näissä tilaisuuksissa on kiva käydä, toki kaikkiin ei millään ehdi. Kyllä sinäkin taas johonkin kerkiät, eikös?
Kiva käydä lukaisemassa raporttia myös täältä! :) Vaikka niinhän siinä kävi että me eri "blogikategoriat" juututtiin omiin kuppikuntiimme! No, ensi kerralla sitten... :)
VastaaPoistaNo niinhän siinä vähän kävi. Nähdään Uneliaan kanssa sen verran harvoin, että meni pitkälti kuulumisten vaihtoon. La fille du vent-blogin emäntä oli aivan uusi tuttavuus. Ehkä ensi kerralla jutustellaan "yli blogirajojen" ;).
VastaaPoistaPaljon onnea odottavalle perheelle!