CHEDDAR-KUMINAKIERTEET
neljä voitaikinalevyä
75 g englantilaista cheddaria (eli EI sitä hampurilaisjuustoa)
1 muna
1 tl kuminan siemeniä
Ota taikinalevyt pellille sulamaan. Raasta juusto. Voitele vain hiukan pehmenneet, vielä kohmeiset levyt munalla. Levitä päälle puolet juustoraasteesta ja kuminasta. Painele täyte varovasti kiinni taikinaan. Käännä levyt ja tee sama toiselle puolelle.
Jaa taikinalevyt veitsellä pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan. Ota kiinni molemmista päistä ja pyöritä taikinaa päistään eri suuntiin, niin että syntyy kierre. Tee sama lopuille. Tässä kierrevaiheessa on oleellista, ettei taikina ole sulanut liiaksi vaan on vielä jämäkän käsiteltävää.
75 g englantilaista cheddaria (eli EI sitä hampurilaisjuustoa)
1 muna
1 tl kuminan siemeniä
Ota taikinalevyt pellille sulamaan. Raasta juusto. Voitele vain hiukan pehmenneet, vielä kohmeiset levyt munalla. Levitä päälle puolet juustoraasteesta ja kuminasta. Painele täyte varovasti kiinni taikinaan. Käännä levyt ja tee sama toiselle puolelle.
Jaa taikinalevyt veitsellä pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan. Ota kiinni molemmista päistä ja pyöritä taikinaa päistään eri suuntiin, niin että syntyy kierre. Tee sama lopuille. Tässä kierrevaiheessa on oleellista, ettei taikina ole sulanut liiaksi vaan on vielä jämäkän käsiteltävää.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista kierteitä parikymmentä minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja tikut ovat saaneet sopivasti väriä.
Jasu kehottaa nauttimaan tikut heti, mutta eivät ne huonoa tykäänneet rannalle viemisestäkään. Meillä Jasun käyttämä lehtitaikina vaihtui voiseen serkkuunsa. Mietin kuminansiementen maun uppoamista lapsille, mutta turhaan pähkäilin: kokonaisuus maistui hyvin. Poikamme halusi helteen vuoksi nauttia omat tikkunsa vedessä. Vain käsi ja pää pinnalla poika haukkaili nautinnolla menemään cheddarkierteitään. Me aikuiset teimme samaa rannalla. Mietin, että tikut sopisivat hyvin myös vaikkapa palsternakkakeiton kanssa alkuruuaksi.
sinne ne taas meni
hampurilaismuovicheddar on nyt saanyt vähän lokaa niskaansa blogeissa :)
VastaaPoistacheddar on kyllä varmaan paras leivontajuusto.
Taidettiin olla toistemme blogeissa kommentoimassa samaan aikaan :).
VastaaPoistaTuo oikea cheddar on kyllä jytykamaa. Tykkään myös miedosta Wyke Farmsin luomucheddarsita jota saa ainaskii Lentävästä Lehmästä Hakaniemen Hallista.
ja jotta totuus ei unohtuisi, löytyy sitä hamppikamaa meidänkin blogista: http://sillasipuli.blogspot.com/2008/07/cheddarteeleivt-aamupalaksi.html XD
VastaaPoistaNyt tekisin kyllä ihan oikeasta juustosta.
Mun rantaeväät on marinoidut tomaatit jonkin leivän kanssa ja purkkiin tehty tiramisu.
VastaaPoistaNyt vaan toivoo, ettei suomen kesä yllätä ja kuse huomisia hietsusuunnitelmia. Mutta onneksi on loma \o/
Onhan se Aleksin mainitsema hampurilaischeddar myös ihan hyvää tavaraa siinä, mihin se sopii, kuten juuri hampurilaisissa.
VastaaPoistaEnglantilaiseen (joka on melkein lähempänä parmesaania) sitä ei oikein voi verrata, kun ne ovat niin erityyppisiä. En edes tajua miksi niillä on sama nimi.
Klasu: Hyvältä näyttää rantapäiväsi ainakin täältä periferiasta katseltuna - toivottavasti tästä auringonpaahteesta riittää sinne Helsinkiinkin asti.
VastaaPoistaOnko Tiramisuun inspiroiduttu uusimmasta Glorian Ruoka & viinistä? oliko hyvää?
CJ: Totta, hamppeihin menee hyvin. Onneksi marketeistakin saa tätä nykyä myös toisenlaista cheddaria.
Minulla on ihan tuore suhde koko cheddariin. Olen Englannista ja kotoisammin Lidlistä ostanut erilaisia cheddareita ja oleellista minusta on se, että jollain lailla sen pitää hiostaa kielenpieliä:)
VastaaPoistaUSAssa mieheni 80-luvun vaihtariperheessä vieraillessamme tutustuin läikikkäiseen "cheddariin", joka käytettiin leipäviipaleiden toisiinsa liimaamiseen, se ei vakuuttanut.
Testataanko siis kielenpielillä cheddarin kuntoa vai toisinpäin ;)?
VastaaPoistaSe läikkäinen on myös aika luotaantyöntävän näköinen - perusoranssi sentään on ihan ok ulkonäöltään.
kiva simppeli ohje, nyäyttää siltä että voisin koittaa. meillä varmaan kaikki tykkäis :)
VastaaPoistaMausteinen Manteli: oi kun kiva jos meistä on vinkinvälittäjäksi!
VastaaPoistaKiitos hyvästä reseptistä! Päätin kokeilla näitä rantaevääksi. :)
VastaaPoistaTässä vielä linkki blogiini jos kiinnostaa: http://tiinanunelmablogi.blogspot.fi/