maanantai 19. maaliskuuta 2012

Olipahan...kaikenmoista!


Loppuviikkomme oli poikkeuksellisen herkullinen, tässä vieraissa nautittuja makupaloja. 

Viikonloppuni alkoi naisseurassa kauniin kattauksen ja kiinalaistenkin makujen äärellä. Mukavan rouskuvat alkupalasnäksit olivat lentäneet emäntämme miehen matkassa juuri Pekingistä Suomeen - ne olivat jännä yhdistelmä toffeisuutta ja sipsimäisyyttä seesaminsiemenillä silattuna. Hyviä kuohuvan kanssa!
Pääruuaksi söimme kiinalaisittain maustettua wokkityyppistä ruokaa. Kulautimme kaiken alas argentiinalaisella Tilia Pinot Grigiolla, joka kävi hyvin yksiin mausteisen ruuan kanssa.  
Jälkiruuaksi oli runsasmangoista, raikasta jälkiruokaa.
 
Sunnuntaina juhlimme poikamme kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlia mehun ja kakunkin voimin ilmapalloja unohtamatta.
Sunnuntai-ilta kuluikin sitten naapurissa karhupadan äärellä. Isäntä oli itse ollut karhunkaatokeikalla, joten aikamoisen erityistä ruokaa oli siis tarjolla. Karhupalat oli perattu ja paloiteltu tarkasti, jonka jälkeen niitä oli muhitettu punaviinisessä liemessä porkkanoiden, valkosipulien ja sipulien kanssa tuntitolkulla. Mausteena oli suolaa ja mustapippuria.
Karhupata oli hyvää ja mureaa. Molemmat lapsemmekin pyysivät ruokaa innokkaasti lisää.
Jälkiruuaksi oli tuorejuustokuorrutteista porkkanakakkua, joka sekin maistui kaikille oikein loistavasti.

Kyllä me olemme onnekkaita kun saamme kutsuja tällaisten pöytien äärelle!

2 kommenttia:

  1. Tämä menee nyt ihan ohi itse asiasta, mutta huomasin juuri äsken että teistä oli ollut juttu Aamupostissa!

    VastaaPoista
  2. Pressikuva olis kiva ;). En ole oikeasti ihan noin kaulaton, omasta mielestäni.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin