torstai 4. heinäkuuta 2013

Läskipossua japanilaisittain - Yakiniku

Grillaaminen on kesällä melkeinpä jokapäiväistä. Ainakin silloin kun ollaan kotona. Tänä kesänä ei olla paljon oltu. 

Kun grilliruuissa kaipaa vaihtelua, voipi lähteä vaikka itäisille maille hakemaan vaihtelua. Japanilaiset ovat erinomaisia grilliruokiensa kanssa, varsinkin meillä vähemmänkäytettyjen ruhonosian kanssa. Jukka sekoitti yhtenä kesäiltana meille varsin maistuvan marinadin tätä ohjetta varioiden yhdistäen sen perinteiseen possunkylkeen. Vaan (ah!) miten läskiseen ja (voih!) miten hyvään!

Keralla haarukoimme vietnamilaista kaaliraastetta ja Jukan sekoittelemaa chilistä soijakastiketta. Jääkaapissa oli onneksemme jemmassa myös japanilaista olutta, Asahia. 

JAPANILAISITTAIN MAUSTETTU POSSU

500 g luutonta luomupossun kylkeä

marinadi
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä (meillä mustia)
2 rkl soijapaputahnaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1½ rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl seesaminsiemenöljyä
pippuria

varrastikkuja

Leikkaa luomupossun ihanan läskinen kylkipala haluamasikokoisiin paloihin.
Paahda seesaminsiemenet pannulla. Pannu on hyvä olla keskilämmöllä. Kun kuulet pari popsahdusta, siemenet ovat paahtuneet ja ne sopii siirtää vaikka lautaselle jäähtymään.
Yhdistä loput marinadin aineet kulhossa ja nakkaa sekaan possupalat. Anna marinoitua 8 tuntia tai niin paljon kuin nälkäsi antaa myöden.
Laita puiset varrastikut likoamaan veteen puoli tuntia ennen grillaamista.
Pujota marinoituneet läskipossut lionneisiin vartaisiin ja grillaa.

6 kommenttia:

  1. Hei, taas niin upeita kuvia...
    Olen saanut teiltä paljon hyviä vinkkiä kesälomareissujen varsilta ja haluankin jakaa tämän kanssanne,ihana pikkuruinen italialaispuoti Mikkelin kupeessa Otavassa, In stilo Mannila, kesällä myös kahvila ja pizzeria,josta saa erittäin herrrkullisia aitoja italopizzoja. Suosittelemme pelkästään pitsojen vuoksi jos/kun täällä päin ajelette:)
    Ihanaa kesää,
    Ex-baijeri

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana vinkki, suurkiitos! Matkaamme vielä kesän aikana Savoon ja uudet paikat ovat aina kokemisenarvoisia, vaikka bistro Vilee samalla suunnalla onkin ihan huippu!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, possun kylkeä sattuukin jääkaapissa olemaan. Pitääpä tuo ehtoommalla laittaa marinoitumaan.

    VastaaPoista
  4. Ompa ilo olla vinkiksi! Me tykättiin kovasti!

    VastaaPoista
  5. Ollos hyvä vaan, lisäisin vielä että Mannilasta saa loistavaa italialaista jäätelöä, saksanpähkinä-viikuna oli aivan hurmaavaa eli jätskillekin kannattaa poiketa :) sen bistro Vileen luin juuri blogistanne vuosi sitten kun muutimme tänne. heidän maalaisleipä on suosikkiamme.
    Ex-baijeri

    VastaaPoista
  6. Poikkeaminen siellä on nyt pakko! Kiitos!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin