sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hidas aamu, paras aamu

Arkiaamut ovat harvoin laiskottelevan hitaita. Kun viikonloppuna sellainen ylellisyys eteen sattuu, vietetään se ilolla nautiskellen. Sellaisena aamuna meillä syödään vähän erilainen aamiainen, jonka valmistamiseen eivät rahkeet muulloin riitä. 

Blogiringin Alpro-aamiaiskampanjaan päätimme lähteä mukaan koko perheen herkulla, "Pehmeän täyteläisellä mustikalla". Nakkasimme jogurttimaisen tuotteen sekaan kardemumman siemeniä morttelin läpikäyneinä. Maku kohosi entisestään ihanan raikkaaksi ja ylelliseksi.
Alpron tuotteet ovat meille ennestään tuttuja luontaisen laktoosittomuutensa vuoksi. Perheessämme on nimittäin henkilöitä, joiden vatsa pitää enemmän laktoosittomista tuotteista.
Täyteläinen mustikka päätyi lopulta myös sulostuttamaan lettuja. Niistä tuli päältä rapsakoita, sisältä pehmeitä, ja kardemumman tuoksuisia, sillä myös lettutaikinaan sujahti tuota ihanaa maustetta. Jukka ehdotti vielä hillon asemesta lämpimien lettujen päälle jääkaappikylmää mustikka"jogurttia", joka olikin ihan loistoidea! Jos haluat reseptistä kokonaan kasvipohjaisen, käytä paistamiseen öljyä ja korvaa kerma kasvisvaihtoehdolla.

Paistoin taikinaa paitsi heti, myös niin että tein sen illalla ja paistoin aamulla. Yön levännyt taikina oli ehkä vieläkin parempi koostumukseltaan, joten mikä sen helpompaa kuin sekoitella kaikki keskenään illalla ja paistaa rapasakaksi aamulla.

MUSTIKKA-KARDEMUMMALETUT
9 pikkulettua

1 dl Alpro pehmeän täyteläinen mustikka
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ohrajauhoja
1 dl laktoositonta kermaa, täysmaitoa tai vastaavaa kasvipohjaista juomaa
1 muna
1 tl kardemummaa

voita paistamiseen
Alpro pehmeän täyteläinen mustikka jogurttia myös päälle
tomusokeria

Sekoita taikinan aineet keskenään. Paista runsaassa voissa rapsakoiksi.
Tarjoile letut lämpimänä jääkaappikylmän Alpron täyteläisen mustikkaisen ja tomusokerin kanssa.

Yhteistyössä Alpro.

Viime viikolla Alpro-aamiaista vietettiin Vatsa sekaisin kilin kolin-keittiössä mm. ihanien sämpylöiden voimin.
Ensi viikolla pääsemme istahtamaan aamiaiselle Dinan keittiöön.

4 kommenttia:

  1. Tää mustikka on munkin suosikki Alpron jugurteista.

    VastaaPoista
  2. Ón tuo mustikka ja kardemumma vaan niin hyvä kombo missä vaan:)

    VastaaPoista
  3. Tytsy ja Jukka tykkää myös siitä maustamattomasta omilla hilloilla maustettuna, mutta mun ehdoton lemppari on mustikka. Se on niin kauniin väristäkin!

    Jael: no sanoppa muuta! Blogista taitaa löytyä jostain vastaavalla makuparilla muffinssireseptikin.

    VastaaPoista
  4. Mustikka ja kardemumma toimii kyllä niin hyvin yhdessä. Kesä <3 kolmen kaverin jäätelö :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin