Aurinko on ihana asia. Aurinkoisuus on yhtä lailla hieno juttu, sekä ihmisissä että lautasella.
Tämä helppo appelsiini-tomaattisalaatti on todella aurinkoinen ja sopii loistavasti juuri tähän aikaan kun appelsiinit maistuvat makealle. (Tomaattien maistuvuudesta ei tässä kohtaa sitten sanotakaan mitään, mutta suositellaan kuitenkin kirsikkatomaatteja).
Aurinkoa päiviinne!
TOMAATTI-APPELSIINISALAATTI
15 kirsikkatomaattia
1 appelsiini
loraus hyvää oliiviöljyä
hiukan sormisuolaa
pari rouskautusta mustapippuria
Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja ja pilko appelsiini. Saat kuorettomia paloja kun kuorit appelsiinin ensin kokonaan (unohdin tässä vaiheessa itse kuoria veitsellä ulkokuoreltaankin "nahattomaksi") ja sitten alat terävällä veitsellä irroitella appelsiinin hedelmälihaa lohkojen kuorien välistä.
Laita kaikki kulhoon ja sekoita.
*
Aurinkoinen Hanna ja partainen Jaakko ovat tehneet muuten melko samanmoista, mutta mausteisempaa salsaa mexpäissään.
Aurinkoa nyt kaivataankin – ihana salaatti piristämään talvipäiviä :)
VastaaPoistaMinä olen nyt ihan ihastunut tähän. En olisi osannut ajatella että appelsiini ja tomaatti käyvät yhteen - olisiko se se suola joka yhdistää maut toimiviksi?
VastaaPoistaNo jopas! Partainen Hanna ja aurinkoinen Jaakko oliskin höpsömpää.
VastaaPoistaMutta ei parta poista aurinkoisuutta!
VastaaPoistaKuullostaa täydelliseltä yhdistelmältä tuo tomaatti ja appelsiini näihin aurinkoisiin pakkaspäiviin :)
VastaaPoistaPirtsakkaa!
VastaaPoistaAppelsiini käy hämmentävän hyvin yksiin tomaattien kanssa, oisko se tosiaan se suola (tai mustapippuri)? Appelsiini ja fenkolikin on ylihyvää.
VastaaPoistaTällä hetkellä lähikaupassa parhaita tomaattiostoksia on ollut Rainbow'n espanjalaiset terttukirsikkatomaatit. Ihan kesä tuli mieleen, kun niitä äskön popsin :) Ja kun niitä käytti vähän uunissa, niin mums mikä makeus.
VastaaPoistaSeuraavaksi kenties kokeiluun tämä salaatti :)