maanantai 24. heinäkuuta 2017

Erittäin hyvä hampurilaissämpylä

Tämän hampurilaisen olisi hyvin voinut nimetä Hakaniemen Halli-hampurilaiseksi, sillä innoituksensa se sai juurikin hallista. Näimme Reinin lihatiskillä brisketistä jauhettuja valmiita pihvejä, joita halusimme kovasti maistaa. New Yorkin Spotted Pig-ravintolassa nautiskelleina halusimme kotitoisintaa heidän hittihampurilaisensa, jossa lihan lisäksi oli täytteenä vain Roquefort-sinihomejuustoa. Juustoherkut haettiin tietysti hallissa Lentävän Lehmän tiskiltä. 

Gourmethampurilaisiin leivottiin toki sämpylät itse. Toimiva ohje löytyi CampaSimpukka-blogista, ohjeen ollessa alunperin Jonnan Suolaa ja hunajaa-blogista. Kohotuskärsivällisyyyttä vaativa ohje löytyy postauksen lopusta. 
Hampurilaisten keralle paisteltiin keittämällä esikypsennettyjä perunoita lohkon muodossa. Parilalla ne saivat mukavan rapsakan pinnan.
Pihvit päätyivät grilliritilälle ja ne kypsennettiin jättäen keskeltä punaiseksi. Myös halkaistut hampurilaissämpylät lämmitettiin ja raidoitettiin grillissä. 
Lasten hampurilaissämpylät täytettiin heidän toiveestaan pihvillä, paksulla cheddar-palalla ja tomaatilla.
Lohkoja dippailtiin itsesurrautettuun majoneesiin
Hampurilaisista tuli ihan hurjan hyviä, vaikkei nyt ihan yhtä hyviä kuin Spotted Pigissä. Ironmankin suosittelee.

HAMPURILAISSÄMPYLÄT

6 isoa

3,75 dl maitoa
15 g kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa
500 g vehnäjauhoja
35 g voita
ripaus suolaa

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lämmitä maito (kuivahiivan herätyslämpö on 41 astetta). Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita. Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ainakin 10 minuuttia. Laita taikina takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia. 
Laita uunipellille leivinpaperi. Kumoa taikina pöydälle. Leikkaa taikina kuuteen osaan. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paina palloja hieman litteämmiksi. Peitä ja kohota nyt 1,5 tuntia. 
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. No nyt! Voisin vaikka kokeilla jos alkaisin tykkäämäänkin hampurilaisista :). Multa on mennyt ihan ohi tuo gourmethamppareidenkin boomi ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas tykkään kovasti tästä(kin) buumista :). Mutta se vaatii ne laadukkaat raaka-aineet. Tässäkin tärkeää oli mehevä pihvi ja hyvä juusto, muuten kokonaisuus olisi ollut kuivakka.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin