perjantai 28. heinäkuuta 2017

Perunaa ja varhaiskaalia voilla

kaupallinen yhteistyö ARLA
Koko perheen ehdoton ykkösruoka kesäisin on perunasöksötys. Sillä nimellä olemme alkaneet kutsua varhaisperunoista, voista ja keitetyistä kananmunista tehtyä haarukkasurvosta. Mietin että ohjeen on pakko löytyä blogista ja niinhän se löytyikin. Näppärästi nimellä "Miten sä voit olla noin helppo?". Tässä kohtaa kiittelin kovasti tunnisteiden olemassaoloa, sillä valitsemalla *peruna sivupalkista herkku viimein löytyi. 
Tänä kesänä "söksötystä" on uudistettu kaalin verran. Maistoimme New Yorkin matkalla kaalipitoista muussia Spotted Pig-ravintolassa ja samantapaista pian uudestaan Mikkelissä Vileessä. Siitä Jukalle tuli mieleen yhdistää sitä myös perunaherkkuumme. Kananmunan jätimme tällöin pois. 
Tykkään höyryttää perunat usein kerroskattilassa. Nyt laitoin varhaiskaalin mukaan höyryyn, mutta vain muutamaksi minuutiksi jotta se aavistuksen makeutuu ja pehmenee säilyttäen kuitenkin rapsakkuutta. Jos perunat keittää, kaalipalan voi yhtä lailla laittaa pottujen päälle höyrystymään. 

Kaalistetusta perunasöksätyksestä tuli hurjan hyvää! Kaunista se ei ole, mutta maku ratkaisee. Voita ja suolaa sopii laittaa oman maun mukaan, mutta suosittelen reipasta otetta!
Meillä kaali-perunasöksötys nautiskeltiin kesäillassa grillihalsterissa kypsennettyjen muikkujen ja kermaviilikastikkeen kera

VARHAISKAALIA JA VARHAISPERUNAA

varhaisperunoita
vashaiskaalilohko 
suolaa

Höyrytä tai keitä pestyt perunat kypsiksi (meillä kuorineen). 
Höyrytä kaalilohkoa noin 4 minuuttia perunoiden kanssa poimien kesken kaiken pois. 
Suikaloi kaali.
Laita perunat ja voipalat kulhoon. Muussaa haarukalla karkeaksi, ei silkoiseksi massaksi. 
Lisää kaalisuikaleet.
Mausta suolalla. 

7 kommenttia:

  1. Kaalille uusia käyttötapoja salaatin ym lisäksi. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva olla vinkiksi! Oletko kokeillut varhaiskaalista okonomiyakia?http://sillasipuli.blogspot.fi/2016/05/varhaiskaali-okonomiyaki-sesonkista-ja.html

      Poista
  2. Pistän kaalinrakastajana kirjanmerkkeihin. Kiitos!

    Söksötys kuulostaa muuten juuri sellaiselta nimeltä, että se voisi olla aivan yhtä hyvin meillä keksitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on monta kaalinrakastajaa!
      Me muuten lähdetäänkin Viroon ensi viikolla, arvannet minne yritetty tehdä pöytävarausta :)

      Poista
    2. Ei kun hups. Keittotaiteilua blogistin kanssa olikin puhetta Virosta 😊

      Poista
  3. Oo! Nyt on yhdistelmä kohdallaan, menee heti kokeiluun. Oman maan potuilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi! Omat potut on kova juttu! Meilläkin on ämpärissä tuloillaan mutta laitettiin ne kovin myöhään. Viime vuonna saatiin ämpäriperunoista yksi ateria.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin