tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lemon posset limoncello-mansikoilla


Lemon posset eli brittiläinen sitruunavanukas tuntuu olevan tämän kesän hitti, sillä se pompsahtaa esiin joka puolelta ja monen monituisesta tutusta blogista. Ihastuin jälkiruokaan ravintolakierroksella saariravintola Boathousissa. Kun huomasin sen helppouden ja raaka-aineniukkuuden, päätin että ystävien kanssa nautittu grillaussetti saa tästä makean lopetuksen. 

Mielestäni lemon posset kaipaa jotain keralleen, on se sitten suklaamuruja tai hedelmiä, kuten arvon bloggajakolleegat ovat esitelleet. Minä halusin jatkaa kokonaisuutta edelleen sitruunaisella maulla ja saada siihen lisää väriä. Niinpä päädyin keittelemään limoncelloa ja tekemällä siitä "marinadin" mansikoille. 

Kokonaisuus oli oikein hyvä ja sopi kesäiltaan hienosti! 
 LEMON POSSET
8 annosta

6 dl kermaa
2, 25 dl sokeria
1,5 dl sitruunamehua (käsinpuristamalla 3,5 luomusitruunaa)

Kuumenna kerma ja sokeri tilavassa kattilassa, koska kuumetessaan kerma vaatii kuohumistilaa. Keitä kolmisen minuuttia pohjia myöten sekoittamalla. Ota kattila pois levyltä ja lisää sitruunamehu. Sekoita hyvin. Kaada sopiviin astioihin ja laita jääkaapin kylmyyteen jähmettymään. Meillä sitruunaiset jälkiruuat olivat kylmässä yön yli, mutta viiden tunnin jähmetyskin kuulemma riittää. 

 
LIMONCELLOMANSIKAT
kahdeksalle annokselle

12 cl limoncelloa
3 rkl sokeria
3 dl pilkottuja mansikoita

Kiehauta limoncello ja sokeri, niin että sokeri sulaa ja limoncellosta haihtuu alkoholia. Jäähdytä. Kaada pilkottujen mansikoiden päälle ja anna marinoitua muutama tunti välillä marjoja sekoittaen, niin että kaikki saavat osakseen limoncelloa. Lusikoi lemon possetin päälle juuri ennen tarjoilua. 

9 kommenttia:

  1. Kuulostaapa raikkaalta ja helpolta! Jotenkin kyllä houkuttelee noin lyhyt raaka-ainelistaus!

    VastaaPoista
  2. Ihana jälkkäri ja oikein huokuu kesää!

    VastaaPoista
  3. Minä en ole vielä kokeillut tätä, vaikka olen minäkin se monessa blogissa jo kohdannut. Kunhan saan tästä iltavuorot alta pois, tämä voisi olla viikonlopun grillailun päätösherkku:)

    VastaaPoista
  4. Tästä on kyllä tullut niin hitti, että oikein pitää ihmetellä, missä resepti piileksi kaikki nämä vuodet?



    Sun pitsikuvat on niin herkkiä...

    VastaaPoista
  5. Tosi houkutteleva idea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja kaunis myös :)

    VastaaPoista
  6. Kait tämä onnistuisi myös limetillä.
    Mullakin to cook-listalla ja haaveilin juurikin juhannuskemujen jälkkäriksi. Hauska hitti!

    Ja niin kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  7. Lemon posset on kyllä jälkkäreiden aatelia, nam! Minäkin taannoin rakastuin siihen heti ensilusikallisella ja sen jälkeen sitä on tullut tehtyä kerran jos toisenkin. : ) Itse olen tavannut tarjota possetit tuoreiden vadelmien ja sitruunamelissan kera, mutta ei tuo mansikkalisukekaan yhtään pöllömmältä vaikuta...

    VastaaPoista
  8. Limettikin voisi tosiaan olla raikas, erilainen. Mitäs sen keralle?

    Vadelmat ovat varmaan hyvä lisuke sitruunamelissan kanssa.

    Pihasauniomaustaminenkin voisi toimia http://sillasipuli.blogspot.fi/2010/07/mansikoita-pihasauniolla-varitettyna.html

    VastaaPoista
  9. Oi, kuulostaa ja näyttää hyvältä! Pitää testata : )

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin