Me olemme Jukan kanssa harvoin paria yötä kauempaa erossa toisistamme. Toisinaan kuitenkin Jukan työmatkojen takia ero voi venyä viikoksikin. Kun toinen sitten tulee kotiin oltuaan kauan pois (meidän mittakaavamme mukaan), tuntuu että halien ja pusujen lisäksi on kiva olla muutakin tarjolla. Tällä kertaa se tarkoitti pieniä suolaisia muikunmäti-haukkapaloja.
Pohja tehtiin Herkku ja Koukku-blogista napatulla yksinkertaisella ja ah, niin ihanalla idealla. Voitaikinasta otettiin piparimuotilla taikinapala, joka sitten lykättiin kuumenneeseen vohvelirautaan kavereidensa kera. Annettiin paistua siellä kunnes pinta oli kauniin ruskea. Herkun Hanna oli vielä tuunannut voitaikinaa sokerikuorrutuksella, koska teki kokonaisuudesta makean*. Me lähdimme suolaiseen suuntaan. Kokeilin ottaa taikinaa myös piparin, possun ja lumitähden muotoisilla muoteilla ja hyvin pysyivät kuosissaan.
Rapsakan voitaikinan päälle ripsin ensin suolaa ja rouskin mustapippuria, sitten laitoin miedon makuisia (ei siis tujun sinappisia) rucolan lehtiä, muikunmätiä ja hunajaa. Valmis! Yksinkertaista, nopeaa ja mielestäni nättiä. Maku oli oikein hyvä! Nämä olisivat mainio juttu myös alkupalaksi, aamupalalle tai brunssille.
* Maistelimme lasten kanssa aiemmin voitaikinavohveleita makeina versioina mansikkahillon ja kinuskikastikeen kanssa. Toimi hienosti niinkin!
Minä en vielä ehtinyt näitä kokeilla, vaikka samasta lähteestä kävinkin niitä ihastelemassa:) Tosi kiva idea!
VastaaPoistaVohveleita olisi tarkoitus tehdä meilläkin perjantaina, kun saadaan pitkästä aikaa ystävä kylään :-)
VastaaPoistaResepti on ollut vähän hakusessa, mutta alan kyllä kovasti kallistua tämän voitaikinaversion puoleen. Kuulostaa niin ihanan helpolta !
Hei,
VastaaPoistatosi kiva idea! Pitääkö taikina sulattaa ennen paistoa?
Terveisin,
Tiina
Minäkin ihastelen tätä ideaa, ei olisi kyllä itselleni tullut ikinä mieleenkään pistää voitaikinaa vohvelirautaan. Ja hyvännäköiset vohvelit on :)
VastaaPoistaCampasimpukka: Niin minustakin. Varsin käyttökelpoinen kun taipuu sekä makeaan että suolaiseen.
VastaaPoistaMinna Vou-cho: No tämän helpommaksi ruuanlaitto ei paljoa voi mennä.
Tiina: Minä ainakin sulatin, mutta enpäs osaa sanoa. Kokeile ja kerro!
Suvi sur le vif: No eipä olis minullakaan mutta onneksi toiset ovat luovempia ja jakavat ideoitaanmeille muillekin.
Idea on tosi hyvä,pitääkin joskus kokeilla!
VastaaPoistaOijoi, mullakin heräsi heti ajatus suolaisista myös herkuista, ja hyvinhän se näyttää toimivan! Pakko sitä vaan on lähteä kirpparilta vohvelirautaa metsästämään :)
VastaaPoistaTosi kiva idea, näyttää kyllä herkulta!
VastaaPoistaTäydellinen tervetulopala! :-) Osaisinkohan itsekin tehdä..? Onkohan meillä vohvelirautaa..?
VastaaPoistaNummelan Kaiken Kaupassa oli vohvelirauta just muutamalla eurolla.
VastaaPoistaAjattelin uutena vuotena vetästä jallu-skagenit tällasten voitaikinavohveleiden ylle.
Löytyikö Akvamarin?