Siksi takataskussa on hyvä olla muutama ruoka, jolla nälkäkiukku taltutetaan alta aikayksikön kun kotiin päästään. Me emme perusta eineksistä (jos maksalaatikkoa ei lasketa), joten jotain muuta pitää olla saatuvilla. Toisinaan se on edellisiltana pakkasesta sulamaan otettua ruokaa, toisinaan taas alkaa veitsi viuhumaan ja kattilat kolisemaan.
Pasta on monesti helppo vaihtoehto kun jotain pitää saada nopeasti nenän alle. Meillä nopein on lasten kestosuosikki pestopasta. Hangon Makaronitehtaalla vierailu sai meidät ihastumaan melkein yhtä nopeaan pastaan nimeltä Alfredo. Tämä pasta meinaa sitä, että napakaksi keitetyn spagetin tai vastaavahkon sekaan lisätään voita ja raastettua parmesaania. Maku on enemmän kuin osiensa summa. Kasvikset loistavat poissaolollaan tässä tuhdissa pastassa, mutta voihan rinnalle koota vaikka salaatin. Me narskutimme pastan valmistumista odotellessa raakoja porkkanoita.
Nopeat arjen pelastaja-reseptit ovat osa Fiskars-kampanjaa, jota peruja saimme komean setin erilaisia Functional Form-sarjan keittiövälineitä. Monet välineet ovatkin osoittautuneet todella toimiviksi. Raastimet ovat esimerkiksi hurjan teräviä, joka tekee niiden kanssa työskentelystä todella nautinnollista (kunhan ei vain työnnä sormiaan teriin). Pastaa tehdessä hyödynsimme myös lävikköä, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Lävikön saa meinaten kätevästi kokoon, jolloin säilyttäminen on helppoa. Lähes kaikki sarjan tuotteet ovat konepestäviä. Lisätietoa mm. Fiskarsin facebook-sivulla.
PASTA ALFREDO
neljälle-viidelle
300 g linguine-pastaa (tms.)
suolaa keitinveteen
50 g parmesaania
40 g voita
Keitä pastat runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. .
Pilko tai höylää voi ohueksi, jotta se sekoittuu pastan kanssa nopeasti sitä jäähdyttämättä.
Raasta parmesaani.
Kaada pasta lävikköön ja palauta takaisin kattilaan ilman vettä.
Nakkaa sekaan voi ja parmesaani. Sekoita hyvin. Tarjoile heti.
VINKIT:
neljälle-viidelle
300 g linguine-pastaa (tms.)
suolaa keitinveteen
50 g parmesaania
40 g voita
Keitä pastat runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. .
Pilko tai höylää voi ohueksi, jotta se sekoittuu pastan kanssa nopeasti sitä jäähdyttämättä.
Raasta parmesaani.
Kaada pasta lävikköön ja palauta takaisin kattilaan ilman vettä.
Nakkaa sekaan voi ja parmesaani. Sekoita hyvin. Tarjoile heti.
- Pastassa olisi hyvä olla röpöliäinen pinta, jonkamoinen pronssisuuttimilla tehdyissä pastoissa on. Tällöin voi ja parmesaani kiinnittyvät pastan pintaan huomattavasti paremmin.
- Veden saat kiehumaan nopeammin, kun kaatelet sitä kuumennettuna vedenkeittimestä.
- Hyvin ohuita voisuikaleita saa aikaan juustohöylällä tai liikkuvateräisellä kuorijalla. Voin tulee olla kylmää höyläämishetkellä.
- Fiskarsin raastimella saa ihan unelmankevyttä raastetta parmesaanista
Herrrkullista!
VastaaPoistaOma postaukseni samasta aiheesta sisältää pastaa ja kuvatkin on vähän samanlaisia. :D
Se Hangon Makaronitehtaan Alfredo oli kyllä yksinkertaisuudessaan sairaan hyvää (sain maistaa serkkuni annosta)Nuo Fiskarsin välineet ovat ihanat,hieman kadehdin tuota valikoimaa...
VastaaPoistaNo katoppa vaan Veera. Sun suirotettu porkkanapastaon varmasti hyvää!
VastaaPoistaJael: Niin oli. Väitän että tällä päästään hyvin lähelle. Mutta tuon tarrautumispintaisen pastan se vaatii. Koitettiin tavallisella markettikamalla eikä voinen juusto oikein tarttunut kii.
Itse ruukaan syödä spagettia, voita ja pikkuisen pastan keitinvettä sekoitettuna. Päälle ripottelen vielä merisuolaa, jotta maku on ihanan rasvainen ja suolainen ;)
VastaaPoistaEi varmaan huono tuokaan!
VastaaPoistaOih! Aivan tuli teinivuodet mieleen :)
VastaaPoistaJust tuollaista pastaa tuli syötyä - paljon. Mä vaan laitoin sekaan myös ananasta palasina. Namskis, täytyypä sitä joku päivä tarjota omalle pesueelle.
Pätevän näköisiä muuten nuo Fiskarsin välineet. Kyllä se vaan niin on, että kokkailu on hurjasti mukavampaa jos välineet on kunnolliset :)
Mukavaa talven odotusta!
Onneli: Olemme olleet Fiskarsin vehkeisiin todella tyytyväisiä. Kaikkien värimakuun ne eivät varmasti passaa, mutta minulla menevät senkin puolesta. Ja ruuanlaittoonhan nuo ovatkin eivätkä vaikkapa kattaukseen. Olen tykännyt erityisesti pyöreäkärkisestä keittokauhasta (kuvassa) ja raastimista.
VastaaPoistaOIJOI! Mä tarvitsen ehdottomasti tuollaisen lävikön!
VastaaPoistaKAIKKI tarvii tollasen :).
VastaaPoistaMeillä on juurikin tällaiset nälkäkiukuntaltuttajat kovassa käytössä. Ei mulla mutta miehellä. Se on maailman kiukkusin nälkäisenä ja välillä joudun vähän opastamaan että pitäsköhän syödä jotain. Herra sitten muristen marsii keittiöön, loihtii jonkun tällaisen pastan ja tulee onnellisena pois :D
VastaaPoistaMeillä on juurikin tällaiset nälkäkiukuntaltuttajat kovassa käytössä. Ei mulla mutta miehellä. Se on maailman kiukkusin nälkäisenä ja välillä joudun vähän opastamaan että pitäsköhän syödä jotain. Herra sitten muristen marsii keittiöön, loihtii jonkun tällaisen pastan ja tulee onnellisena pois :D
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista