keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Haudutettua punakaalia siirappiripauksella

Upeanvärinen punakaali toimi meillä lisukkeena kun tarjosimme karitsanpotkia. Simppeliä ja hyvää! Vaikka unohtaisikin lisätä lopussa sen 2 desiä siirappia. Taas opetus siitä, miten vain yhden kannattaa tehdä alusta loppuun yksi ruoka.

Lämmitin punakaalilisäkettä seuraavana päivänä pannulla ja silloin lisäsin edellisiltana unohtunutta siirappia joukkoon. Siirappi antoi ruokaan paitsi makeutta, myös kiiltoa. Tykkäsin enemmän seoksesta näin, mutta toimii siis myös ilman siirappia. Kokeilin myös tervasiirappilisällä, joka oli mielenkiintoinen ja hyvä!

Kasvissyöjille tiedoksi, että toiminee myös ilman savukylkeä. Lihansyöjille tiedoksi että tuo se kylki vaan hyvää makua. Kaupasta oikeanlaista savukylkeä ei löytynyt, mutta Nummelan torin palviautosta onneksi!

HAUDUTETTUA PUNAKAALIA
lisäkkeeksi 6:lle-8:lle

1 kg punakaalia
100 g voita
2 dl punaviinietikkaa
neilikkaa
inkivääriä
pala kanelitankoa
1 laakerinlehti
n 10 kokonaista mustapippuria
suolaa
pala savukylkeä (meillä noin 100 g)
2 dl siirappia

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sulata rasva padassa ja lisää kaalit. Anna pehmitä hetken ja lisää sitten etikka, harsokankaaseen (tai tavallamme teekelloon) laitetut mausteet ja savukylkipala.
Anna hautua noin 2 tuntia miedolla lämmöllä välillä kännellen, maustepussukka kaiken keskellä muhimassa. Lisää valmistuksen loppupuolella siirappi.

3 kommenttia:

  1. Nam nam kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. hahaa, mäkin laitoin toissapäivänä punakaalia lisäkkeeksi ja söimme sitä eilenkin hyvällä halulla! :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian: hyvää se olikin, varsinkin sillä siirapilla. tasoittaa mukavasti punaviinietikkaa.

    Nelle: no yllätys että samoilla linjoilla ollaan taas! kestää kyllä jääkaappivarastoinnin ja lämmityksen hyvin!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin