maanantai 6. huhtikuuta 2015

Todellinen arjen pelastaja: huippunopea pannupasta

Usean kilometrin mittaiseksi kokemani kauppavaellus päättyi kotona yksinkertaiseen, mutta sitäkin maukkaampaan ruokaan. Melkein vasta pääsin sanomaan, että arvostelukappaleeksi saadusta Hannele Kojon Yrttiherkut KEITTOKIRJAsta ei ole kokeiltu mitään. Nyt toimeennuin sillä saralla korvamerkatun reseptin voimin. Ladoin raaka-aineita pannulle, kaadoin sekaan vettä, nostin pannun liedelle ja odotin kymmenisen minuuttia. Valmis. Pannupasta on tätä myöden meidän perheen uusi arjenpelastaja. Kiehumista nopeuttaakseen veden voi kaataa myös vedenkeittimestä valmiiksi kiehuvana.

Hifistellessä pannupastaan sopisi lisätä kylmäsavulohta tai vaikkapa ilmakuivattua kinkkua. Vegeversionakin pannupasta on todella hyvä, joten miksipä sitä muuttamaankaan. Me lisäsimme lautasannokseen sitruunaista oliiviöljyä, mutta emme lainkaan ohjeistettua oliiveja. Kuten sanoin, herkkua oli. Ja koko homma kasassa ensipilkonnasta vartissa. Uskomatonta. Lapsetkin tykkäsivät. Vielä uskomattomampaa. Käsitiskiä tuli leikkuulaudan ja paistinpannun verran. Tykkään!
PANNUPASTA
neljälle-kuudelle

pannuun: 
250 g spagettia
200 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
1-2 punasipulia paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 rkl (pistaasi)pestoa
1 tl suolaa
mustapippuria
6½ dl vettä

annoksiin lautasella:
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa
sitruunaista oliiviöljyä

Laita ainekset pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 9 minuuttia kunnes neste on imeytynyt. Sekoita välillä. Tarjoa heti. Lisää annoksiin parmesaania, basilikaa ja oliiviöljyä. 

8 kommenttia:

  1. Pannupasta on mein kersojen suosikki, varsinkin makaroonista. :)

    VastaaPoista
  2. Nerokasta! Ainekset ovat sellaiset, että maku on taatusti hyvä. Tätä teen.

    VastaaPoista
  3. Mahtavan kätevää! Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Mitä muuta te siihen laitatte Veera? Tää oli meidän elämän eka pannupasta, muttei takuulla viimeinen.

    Koti Harmi: No eikö! Heti mietin mitä muita aineksia tähän voisi laittaa. Meillä oli nyt pistaasipestoa, joten jo peston makuakin muuttamalla reseptiä voi varioida.

    Noora: No on. kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista
  5. Mä olen joskus tehnyt kermaista & tomaattista laiskapastaa vähän vastaavalla metodilla :-)

    VastaaPoista
  6. Loistavaa Jaana, kiitos reseptistä. Pannulta suoraan syömisessä säästää tosiaan tiskiä entisestään :D.

    VastaaPoista
  7. Kiva, että tykästyitte! Meilläkin tämä on varsinainen arjen pelastaja ja siksi myös kiva ruoka, että voi muunnella monella lailla :)

    VastaaPoista
  8. Tätä testattiin meilläkin, oli oikein hyvää ja nopeatekoista.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin