Lännen Median lehdissä oli juttua meistä ja parsaideoistamme männätorstaina. Siinä oli lyhyt juttu meistä ja vinkkejä parsakaudelle. Osa vinkeistä oli tuttuja blogista, mutta vietnamilaisehko oli uusi. Koska Lännen Median jutut ovat maksun takana, tästä pesee ohjeet kaikkeen. Sikäli kuin ohjeita on.
VIETNAMILAISITTAIN MAUSTETTU PARSA-PERUNASALAATTI
neljälle lisukkeena
neljälle lisukkeena
3 (uutta) perunaa
8 parsaa
4 retiisiä
½ punasipuli
korianteria
liemi
2 cm chiliä
1 rkl ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
8 parsaa
4 retiisiä
½ punasipuli
korianteria
liemi
2 cm chiliä
1 rkl ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
Höyrytä tai keitä perunat kypsiksi.
Poista parsoista tyven puumainen osa. Kuori tarvittaessa. Höyrytä, keitä
tai grillaa parsat napakan kypsiksi, vain muutaman minuutin. Kuori kypsät,
vielä lämpimät perunat ja paloittele suupaloiksi. Paloittele myös parsat suupaloiksi. Lohko
retiisit. Paloittele punasipuli puolikkaina renkaina. Riivi korianterista
lehtiä. Yhdistä liemen aineet sekoittamalla keskenään. Sekoita kaikki keskenään
kulhossa. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Myös paistetun parsan yhdistäminen pistaasipähkinöiden kanssa toimii todella hienosti.
Parsapiirakan ohje löytyy jo vanhastaan täältä.
vinkki: Lämpimät perunat imevät itseensä paremmin makuja liemestä kuin jo jäähtyneet, siksi maustamme perunasalaattimme (aina)lämpimänä.
Vinkit jutussa oli yhdistää tämän kuvan tapaan kylmäsavulohta, mätiä ja sitruunaista majoneesia parsasuirojen kanssa.Myös paistetun parsan yhdistäminen pistaasipähkinöiden kanssa toimii todella hienosti.
Nyt vain kokeiltiin uusia "leivos"- ja parsanpilkontamuotoja.
Herkullinen salaatti,heti tekee mieli!
VastaaPoistaOli niin ihana istua aamiaspöydässä teidän ja parsaherkkujenne kanssa!
VastaaPoistaTäällähän kokattu vaikka mitä kiinnostavaa (olin tässä välillä vähän katveessa). Tämän salaatin taidankin yhdistää viikonlopun vieraille tarjottavaan Vietnam-menuun!
VastaaPoistaJael: Niin mullakin tekee taas :).
VastaaPoistaNanna: Ompas kiva että ilahduit!
Merja: Sopii kyllä hyvin kun on sesonkista ja vietnamilaista. Vielä parempi olisi uusilla potuilla. Joskus peruna taitaa olla aika epävietnamilaista, mutta mausteet :). Kiva että olet taas katveesta pois!