torstai 29. huhtikuuta 2010

Papusipulilisäke Libanonista

Libanonissa emme ole koskaan käyneet ja Farougekin on ollut vain haaveissa. Silti -tai ehkä siksi- lainasin kirjastosta Maggie Lindholmin ja Marja Lindforsin keittokirjan "Libanonin makuja". Reseptiannista päällimmäisenä jäi mieleen yllätyksellinen tutunomaisuus - ajattelin että eteeni avautuisi paljon vaikeastisaatavia raaka-aineita.

Kokeiluun pääsi resepti "Vihreitä papuja sipulin kera", muokattuna. Oli ihan superhyvä lisuke grillatulle lampaalle, vaikka kirjassa se kehotetaankin nauttimaan leivän päällä tomaatin kera. Reseptin taika piilee runsaassa öljyn käytössä, sipulin ja papujen makuyhdistelmässä sekä maustepippurin tuoksussa.

NEULAPAPUJA JA SIPULIA

300 g neulapapuja
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
½ tl suolaa
½ dl öljyä
10 maustepippuria murskattuna
mustapippuria
punasipuli

Huuhtele pavut ja leikkaa niistä kannat ja päät pois. Puolita. Tai sitten vaan otat tavallamme papupussin pakkasesta.
Leikkaa sipulit puolirinkuloiksi. Pilko valkosipulinkynnet.
Lorauta pannulle suuri määrä öljyä ja ruskista sipuleita siinä. Murskaa maustepippurit morttelissa. Lisää mausteet. Paista aika kuumalla 5 minuuttia. Lisää (jäiset tai putsatut) pavut. Anna hautua pienellä lämmöllä reipas puoli tuntia välillä sekoittaen.
Pilko punasipulit puolirinkuloiksi.
Ota pannu pois liedeltä, pyöräytä sekaan raa'at punasipulit ja laita tarjolle.

9 kommenttia:

  1. on! salaatin värimaailman pelastaa se, ettei punasipulia kypsennetä lainkaan.

    VastaaPoista
  2. Mä oon libanonilaisen ruoan suhteen niin puolueellinen, ettei tuo voi olla muuta kuin hyvää! On ihan totta, että Libanonissa käytettävät ainekset ovat oikeastaan aika tuttuja ja useimmiten inah Suomesta saatavia.

    VastaaPoista
  3. Chez: no niin mä vähän uumoilinkin :).

    VastaaPoista
  4. Nam! Tätä vois testata vaikka grilliherkkujen kera.

    VastaaPoista
  5. Kokeilin heti ja kyllä oli hyvää. Kiitos taas kerran vinkistä!!! Satu

    VastaaPoista
  6. Elina: no meillä meni komiasti grillatun lampaan kera, mutta se ei liene sinun vaihtoehtosi.

    Satu: ompas kiva kuulla että sinullekin maistui! eiköstä vaan olekin ihanaa että ihan tutuista ja simppeleitä jutuista voi saada aikaan jotakin näin maistuvaa!

    VastaaPoista
  7. Heippa!
    Olen tehnyt joskus samantapaista lisäkettä, mutta siinä käytettiin säilyke papuja (joista en ennen ole tykännyt!), jotka freesattiin öljyssä jossa oli melko runsaasti valkosipulia. Eilen tein combon pakaste pavuista & punasipulista & porkkanasta & pekonista, maustoin suolalla, mst.pippurilla ja lorauksella hunajaa! Nams mut oli hyvää!
    Kiitoksia ihanasta blogista, käyn melkein päivittäin kurkkailemassa!!!

    Terv, Odetus :)

    VastaaPoista
  8. Odetus: ompas kiva kun kommentoit!

    me olemme kohtalaisen huonoja käyttämään tölkitettyjä ruokia. oikeastaan ainoat vakkaritölkit ovat tomaattimurska ja ananas, joskin jälkimmäinenkin taitaa nyt vaihtua luomutetraan. miksei sitä silti kokeilla voisi!

    composi kuulostaa OIKEIN herkulta - onhan siinä pekoniakin :). millaiseen muotoon laitoit porkkanat?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin