tiistai 15. lokakuuta 2013

Pehmeän rapsakat silakkapihvit

WWF kehottaa syömään enemmän silakkaa. Ja sekös meille sopii! Esimerkiksi silakkapihvit ovat hurjan hyvää ruokaa perunamuussin kanssa nautittuna. Ne ovat myös nopeita valmistaa eikä kilohintakaan päätä huimaa. 

Jukka löysi silakkapihveihin vähän erilaisen ohjeen, jossa kalafileet marinoitiin sinappisessa ranskankermassa. Silakasta tuli näin entistäkin pehmeämpää, joskin paistopinnaltaan vaadittavan rapsakkaa. Pidimme kovasti silakkapihveistä näinkin, lapsia myöden. Kuvanoton jälkeen lautaselle lisättiin porkkanaraastetta. 
Muussiperunoista Jukka hyödynsi kaiken, sillä perunankuoret mies friteerasi

Kalan ohje on Fredrik Erikssonin kirjasta "Silliä ja silakkaa".

MARINOIDUT, PAISTETUT SILAKAT
4 annosta

600 g silakkafileitä
1 dl ranskankermaa
2 rkl Dijon-sinappia
karkeaa ruisjauhoa
suolaa
voita paistamiseen

Sekoita ranskankerma ja sinappi keskenään. Lisää seokseen silakkafileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Rouhi suolaa myllystä ruisjauhojen sekaan. Ota silakkafileet marinadista sen kummemmin kuivaamatta ja kääntele ne ruisjauhoissa. Paista kalafileet runsaassa voissa pannulla keskilämmöllä kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia per puoli. Nauti heti!

*** ***
Blogin muita silakkareseptejä:
Jos jostain saat käsiisi kylmäsavusilakkaa, maista ihmeessä. Se on hurjan herkullista!

Mitä namiskuukkelia sinä teet silakoista?

16 kommenttia:

  1. Ai että, tämän viikon menulle sujahtivat silakkapihvit. Kiitos inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
  2. minä olen myös silakkaan hurahtanut ihan urakalla - kyllä se kaikessa vaatimattomuudessaan enemmän huomiota ansaitseekin :-)

    VastaaPoista
  3. Kokkasin itsekin juuri kalaa, mutta nyt rupesivat kummasti silakkapihvit houkuttamaan... ;)

    VastaaPoista
  4. Silakka on meikäläisen lempikala. Reseptirepertuaari on kyllä melko ykstotinen, aina palaan ehdottomaan ykköseen, kokonaisista silakoista perattuna,ruisjauhoissa kieriteltynä ja voissa paistettuna valmistettavaan lähes maailman parhaaseen ruokaan. Lisäksi kaikki kalapöydän kylmät silakkavariaatiot maistuvat. Himoitsen tuota kylmäsavusilakkaa, vaan en ole vielä päässyt maistille.

    VastaaPoista
  5. Kylmäsavusilakkaa en olekaan maistanut, mutta lämminsavusilakka on nams! Ehdottomasti lemppariherkku kaloista. Harmi vaan, että meillä muu perhe ei niin lämpene silakalle. :/

    VastaaPoista
  6. annemi: No ompas ilo kuulla että inspiroitiin kokkailuun asti!

    And.: samaa mieltä, ehdottomasti!

    Siiri: Kalaa tuskin voi syödä liikaa...:)

    Nanna: Mulla silakka ei oo ihan lemppari, mutta menee rinomaisten kastiin kumminkin. Katson josko saisin kylmäsavusilakkaa seuraavaan tapaamiseen.

    Ceraci: Joo niin on lämminsavusilakka namia. Kerran löydettiin kalojen sisältä komiat mätipussit, jotka nekin olivat sitten savustuneet mukavasti!

    VastaaPoista
  7. Silakka on hurjan hyvää! Meilläkin silakkafileet joskus pääsevät yöksi kerma-keltuais-sinappikylpyyn ja seuraavana päivänä pannulle. Niin hyvää!

    VastaaPoista
  8. Täällä ollaan suuria silakkafaneja ja siksi onkin ihan loistavaa että sitä saa syödä hyvällä omallatunnolla.

    Kivaa vaihtelua perus silakkapihveihin tämä. Menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  9. Kas, ollaan samalla asialla silakan kanssa :) Ranskankerma-sinappiyhdistelmä näyttää olevan ruotsalainen suosikki. Kaivelin reseptiarkistoani ja löysin lähes samanlaisen Tina Nordströmin reseptin vuodelta 2005.

    VastaaPoista
  10. Kotiharmi: Mitäs se keltuainen tekee siihen? Tuhtiutta? Uskon hyvyyteen :).

    Milma: Monesti tuntuu että herkut on kiellettyjen listalla, mutta ehkä asiaa onkin parempi katsoa tästä sallimuksen näkökulmasta.

    Nanna: parhaani teen!

    Tuplis: Juu, tämäkin kokki sanoi kirjassa tehneensä vastaavalla ohjeella silakoita jo 20 vuotta.

    VastaaPoista
  11. Tupaespresson järkyttävän hyvän näköiset silakkahampurilaiset löytyvät täältä http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/10/flyfishburgerin-suomalainen-serkku.html

    VastaaPoista
  12. Kylmäsavusilakka kuulostaa huikealta! Pitääpä kokeilla, kun satsattiin omaan kylmäsavustimeen pari viikkoa sitten.

    Silakka on todella hyvää "sisäkeittoisena". Tätä voisin syödä vaikka kuinka paljon:
    http://www.puutarhajahella.blogspot.fi/2013/03/inkokt-silakka.html

    VastaaPoista
  13. Tuhtiudesta en tiedä, mutta kivaa paistopintaa keltuaiset varmaan ainakin tuovat :)

    VastaaPoista
  14. Ulla oi joi! Fenkolia, palsternakkaa ja silakkaa yhdessä - pakko olla hyvää. Kiitos hurjasti linkistä!

    KK: Ok! Pitääkin varmaan kokeilla seuraavaksi silviisiin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin