lauantai 16. tammikuuta 2016

Valtavaa katutaidetta Puerto de la Cruzissa

Värikkääksi maalattuja matalia taloja, kapeita kujia ja neulegraffiteja puissa. Sitäkin on Puerto de la Cruzin vanha kaupunki. Pidin kovasti tuosta Charcon aukiolta länteen levittyvästä alueesta. Siellä oli mukava tepastella ja tuumailla sopivaa ruokapaikkaa lounashelteellä. 

   
Hauska löytö vanhassa kaupungissa olivat valtavat seinämaalaukset, murals. Hyvin eri aiheiset maalaukset oli taiteiltu korkeuksiin nosturin avulla.


Taiteilijoina ovat toimineet alansa huippuosaajat ympäri maailmaa.

Tällainen valtavankokoinen moderni ulkoilmataidenäyttely muodosti toisaalta kontrastia vanhan kaupungin taloja vasten, toisaalta se loi mielikuvan uudistushaluisista ja suvaitsevaisista asukkaista.

Taideteosten kohdalla oli myös opastekylttejä, joista QR-koodin takaa oli mahdollista saada lisätietoa. Täältä löydät katumaalareiden ja teostensa esittelyä, kuten myös kartan jossa näet kunkin taideteoksen osoitteen. Puerto Street Art:lla on myös facebook-sivut

5 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Hienoja! Azoreilla oli myös mahtavia maalauksia, mutte noin isoja, talotkin oli pienempiä :)

Merituuli kirjoitti...

Niin on hienoja! Innoissani bongailin niitä. Maalaukset ovat hyvin pienellä alueella.

Jael kirjoitti...

Hienoa katutaidetta.Tel Aviv on myös sellainen kaupunki,mistä löytyy todella paljon hyvää katutaidetta,aina ilo nähdä sellaista.Muistankin hyvin Charcon aukion,kiva paikka!

Kaura kirjoitti...

Wau! Tosi kivan näköistä. Budapestissä näkyi myös vanhassa kaupungissa.

Merituuli kirjoitti...

Jael ja Kaura: Katutaide elävöittää kyllä hienosti maisemaa kun se on harkiten tehty!

Blog Widget by LinkWithin