lauantai 27. huhtikuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustoterriinit vuohenputkella


Nämä punajuuriset ja vuohenjuustoiset möllykät hurmasivat minut ulkonäöllään välittömästi. Kyse on ruokatoimittaja Kaisa Niemisen reseptistä, joka on julkaistu Glorian ruoka & viinissä keväällä 2012. Toteutin homman melkein prikuulleen samalla lailla, joskin juustomassan mausteyrteistä jätin mintun pois. Viinisuolaheinän tilalle poimin iltakävelyllä vuohenputkivauvoja, sillä ne passaavat maultaan ihan loistavasti vuohenjuuston kanssa

Suosittelen lämpimästi tätä fiiniä, yllättävän helppoa, "juustoista punajuurileivosta" osaksi brunssipöytää tai alkupalaksi. Puhdasoppisia terriinejä nämä eivät ole, mutta minusta ruokatoimittajan nimike herkulle on silti kuvaavampi kuin mikään mitä omassa päässäni pyörittelin. 

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOTERRIINI
11 kpl minimuffinivuokakokoisia

n. 400 g punajuuria
½ luomusitruuna

täyte:
230 g pehmeää vuohenjuustoa 
2 rkl ruohosipulia
3-4 rkl kuohukermaa
1 ½ luomusitruunan kuori
suolaa
mustapippuria

lisäksi
vuohenputkea tai viinisuolaheinää

Pese punajuuret. Laita ne kuorimattomana kiehuvaan veteen, johon on laitettu myös puolikas luomusitruuna. Sitruuna säilyttää punajuuren kauniin värin. Keitä punajuuret kypsiksi. Tähän menee moin tunti. Jäähdytä hiukan. Kuori. Tee punajuuresta mahdollisimman ohuita suikaleita. Itse onnistuin hyvin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. 

Sekoita täytteen ainekset yhteen haarukalla muussaamalla. Lisää kermaa juustomassan notkeuttamiseksi. 

Vuoraa sopiva vuoka tuorekelmulla niin että kelmua riittää myös yli vuoan reunan. Minä käytin vuokana minimuffinssivuokia. Asettele punajuurisuirot kelmutettuun vuokaan niin että ne tulevat hiukan reunan yli ja täyttävät myös vuoan pohjan. Lusikoi sisään vuohenjuustomassaa ja painele tiiviiksi. Käännä punajuurisuiroliepeet ikäänkuin kanneksi ja taittele edelleen tuorekelmu tähän päälle. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli. 

Laita tarjoilulautaselle huuhdottuja ja kuivattuja vuohenputkenalkuja tai viinisuolaheinää. Nosta päälle kelmusta vapautetut kauniit punajuurimöllykät. 

17 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Supisuloisia palleroita! :D

Hannele kirjoitti...

Näitä minäkin himoitsin tuosta Glorian numerosta - ihana idea! Ja tuo vuohenputki (prkl) ansaitsee tulla syödyksi, on se niin törkeä tyyppi ;)

Merituuli kirjoitti...

Supisuloinen on ihana sana! olet sinä Campis melkoinen nyhtämään näitä hienoja ilmauksia.

Hannele: No vieraamme joka mutusti tänään näitä kanssamme yllättyi vuohenputkenalkujen mausta ja kertoi juuri peranneensa niitä pihaltaan yllin kyllin. Jatkossa tekee niistä ilmeisesti salaattia :).

minusta idea on nerokas. Olen yrittänyt miettiä mikä muu juures taipuisi samanmoiseen, mutta en ole oikein keksinyt.

Jael kirjoitti...

Nuo ovat ihania ja niin nättejä:)Postasin samanlaisista 2 vuotta sitten ja niissä oli ruohosipuli laitettu öljyn kanssa kastikkeeksi.

Merituuli kirjoitti...

viititkö laittaa Jael linkkiä tähän että kaikki löytävät helpommin sinunkin versiosi, kiitos :).

Minusta värit on tosi nätit ja tää koko oli ihan passeli pääruuan alle.

Jael kirjoitti...

Omppuihin sopii myös sama

http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/11/punajuurta-ja-belugalinsseja-ja.html

Jael kirjoitti...

Tässä...

http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/07/punajuuripesa-pahkinaisella.ht

Oli kyllä ennen tuota Glorian juttua;D

Jael kirjoitti...

Tässä...

http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/07/punajuuripesa-pahkinaisella.ht

Oli kyllä ennen tuota Glorian juttua;D

Merituuli kirjoitti...

Pesä on muuten hyvä sana! Ja sun pesässä on ihana nuppumainen muoto. Mietin itsekin pinjansiemeniä lisäksi tähän, mutta päätin mennä ilman. Tuli vaan mieleen tuosta sun saksanpähkinälisästä. Jostain syystä en saanut linkkiä toimimaan, mutta sun blogin punajuuri-tunnisteesta herkku löytyi helposti.

Jael kirjoitti...

Pesä minullekin tulee noista enemmän mieleen.Sinun ovat tosi nättejä.Ja nyt kun kävin katsomassa tuota vanhaa postaustani huomasin että olin tehnyt pesiä myös munakoisosta;D

Merituuli kirjoitti...

Ompot ja niiden pehmittäminen on hyvä idea! Jos haluaisi täyttää ne juustoisella seoksella, menisköhän joku iäkäs cheddar+tuorejuusto? hmm...

Ei munakoisokaan hullumpi idea ole. Sinä oot niin luova!

Herkkusuun Lautasella kirjoitti...

upena loistavan punaisia terriinejä, mahtavan näköistä!!ja kiva sillä rikkaruoholla!!

Merituuli kirjoitti...

Eikö olekin? Rikkaruoho :)

Betoni kirjoitti...

Kyllä nämäkin päätyy koeponnistettaviksi jahka toukokuuta päästään eteenpäin :) Valtavan hyvän näköisiä enkä usko että makukaan on hassumpi. Eri juttu sitten taas on löytääkö tuollaista putkea ja rohkeneeko lopulta käyttää sellaista.

Minna Ahvenainen kirjoitti...

Sama ohje on itselläni korvamerkittynä :). Jouluksi piti tehdä muttei ehtinyt. Herkulliset näköisiä!

Merituuli kirjoitti...

Betoni: Menee se nyt varmaan muillakin rehuilla. Vuohenputken alkuja on kaikkialla, mutta villien kanssa pitää olla kyllä tarkkana - suuhun vain sitä minkä varmasti tunnistaa!

Minna: Mietin kuule ihan samaa, että olisi joulupöydässäkin aika hyvä ruoka. Varsinkin tällaisena miniversiona.

Bettina's Food Dreams kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi sinulla :) paljon erikoisia reseptejä ja kaikki näyttää terveelliseltä!

Blog Widget by LinkWithin