maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kampasimpukka, palsternakkapyre ja veriappelsiini

Meillä syötiin pitkästä aikaa viikonloppuna monen ruokalajin illallinen. Päätimme tehdä kokonaisuudesta italialaisen, sillä me aikuiset suuntaamme Roomaan kahdenkeskiselle lomalle ensi viikon lopulla (tähän fanfaarit, kiitos!) ja halusimme päästä jo hiukan tunnelmaan.

Lopputulos oli todella maukas ja kiva, eikä saanut mukuloitakaan valittamaan. Illallisen jälkeen ei vaivannut edes ähky, mikä aiheutti sen että jälkiruuan jälkiruuaksi pystyi juomaan vielä Spritzinkin - Jukka Camparilla ja minä Aperolilla. 

Menun rakentamisessa käytimme paljon apuna Marko Koskisen Passionea, vaikka toteutus olikin osin eri tavoin tehty. Basilikarisoton tein esimerkiksi ihan  perinteisesti ja lisäsin siihen kokin ohjeistaman basilikatahnan. 
Menukokonaisuus näytti tältä:

buffalamozzarella ja basilika
salami
ilmakuivattu kinkku, prosciutto crudo
raikkaasti marinoitu silakka

kampasimpukka, palsternakkapyre ja veriappelsiini

basilikarisotto, varrastetut katkaravut

mehevä suklaakakku ja kuusijäätelö

Koska veriappelsiinisesonkia on vielä hetki jäljellä ja koska palsternakkapyrettä ja kampasimpukoitakin sisältänyt annos teki meihin todella vaikutuksen, aloitan ruokien ohjeistamisen tästä nelikomponenttisesta annoksesta. Makuyhdistelmä on hurmaava, yllättävyydessään todella toimiva.

Viehättävä lautanen on decirée brucen taiteilema.

PALSTERNAKKAPYRE
alkupalaksi neljälle

noin 200 g palsternakkaa
2 dl maitoa
2 rkl voita
suolaa

Kuori ja pilko palsternakat. Keitä maidossa pehmeiksi. Nosta pehmenneet palat pois maidosta ja soseuta. Sileän lopputuloksen saat painamalla soseen muutaman kerran siivilän läpi. Lisää maitoa sen verran, että olet soseen notkeuteen tyytyväinen. Lisää voi. Tarkista maku suolalla.

VERIAPPELSIINILOHKOT

2 lohkoa per syöjä

Kuori ja lohkoa veriappelsiini. Poista joka lohkosta kuoret niin että jäljelle jää pelkkä kauniisti kiiltävä hedelmäliha.

Pilko koristelua varten BASILIKAN LEHTIÄ suikaleiksi.

KAMPASIMPUKAT

1 per syöjä
hiukan öljyä paistamiseen

Jos kampasimpukkasi ovat pakastettua sorttia, sulata ne rauhassa jääkaapin viileydessä vaikka yön yli. Kuivaa kampasimpukat. Laita pannulle hiukan öljyä ja kuumenna tosi kuumaksi. Paista kampasimpukoita pannulla reilu minuutti per puoli, niin että saat kauniin ruskean pinnan.

4 kommenttia:

  1. No nyt on kyllä! Kuinka ihana menu ja kuinka ihana annos! Nautinnollista Rooman matkaa teille. Voiko se edes muuta olla ;)

    VastaaPoista
  2. Olisinpa ollut teidän kanssanne saman pöydän äärellä. Sen verran herkulliselta kuulostaa ja näyttää. Herkullista reissua!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin