tiistai 7. maaliskuuta 2017

Gini-baareja Barcelonassa

Espanjalaiset ovat hulluina gineihin kuten mekin. Ainahan ginit ovat kansalle maistuneet, mutta erityinen buumi on noussut ihan viime vuosina. Niinpä Barcelonasta löytää helposti miellyttäviä ginibaareja, jotka tarjoavat mitä erilaisempia ginejä ja gini-pohjaisia cocktaileja. Minulle riittää Gin and Tonic eli GT. Tässä pari suositusta Barcelonan ginibaareista. 

XIX BAR
Vuonna 2005 perustettu XIX Bar tarjoaa hyllystä arvioiden yli 50 erilaista giniä ja lisäksi omat mausteseosginit. 
Omia mausteseosginejä oli parikymmentä.

Toniceja oli lukuisia ja listalla oli valmiina kymmeniä erilaisia GT variaatioita.

Arki-iltana täällä oli varsin rauhallinen meininki ja mukavaa musaa. Maistoin pari GT:tä. Hyvän mielen paikka. Käy vaikka XIX Barissa ennen kuin menet korttelin toisessa päässä sijaitsevaan suosittuun Tickets tapas-ravintolaan, josta meillä on ollut aiemmin tarinaa. Huomaathan, että ilman pöytävarausta ei ole varmuutta päästä Ticketsiin. Minä jatkoin tuona iltana XIX Barista Quimet y Quimetiin tapaksille, josta on aiemmin myös tarinaa.

XIX Bar
Carrer de Rocafort 19 
08015 Barcelona
XIX Bar Facebookissa


OLD FASHIONED GIN TONIC &COCKTAIL BAR
Piipahdin testaamassa Old Fashioned Gin Tonic &a Cocktail Barin. Täällä oli miltei talo täysi, tosin kello oli paikallisittain ilmeisesti otollisempi kuin XIX Barissa käydessäni.
Ginejä ei ollut lähellekkään XIX Barin määriä nähtävillä, mutta useita kuitenkin.

Ginivalikoimaa listalta tutkiessa kuitenkin löytyi noin 40 erilaista giniä. Tosin valikoima oli minun silmin aika perus-ginejä.
Istumapaikkoja oli sekä baaritiskillä että reunasohvilla. Ravintola on kuin mukava pieni olohuone.

Old Fashioned Gin Tonic & Cocktail Bar
Carrer de Santa Teresa, 1, 08012 Barcelona

Pari korttelia Old Fashioned baarista sijaitsee Casa Mila, jossa kävimme perheen kesken vuonna 2012, katso se tarina täältä
Casa Milalta on kolme korttelia matkaan Gaudin suunnittelemaan näyttävään Casa Batlló taloon. Tänne pääsee myös vierailemaan, lisätietoa tästä.

Casa Battlolta taas on enää pari korttelia El Nacional ruokakeskukseen, josta on myös tarinaa blogissa.

Barcelonassa on paljon nähtävää ja koettavaa lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan. Pidemmät siirtymät hoituvat kätevästi vaikka metrolla.

4 kommenttia:

 1. Espanja on aina ollut Suomea isompi ginimaa. Täytyykin pistää nämä baarit korvan taakse, kun tulee suunnitelmiin Barcelonan reissu. Sitä ollaan suunniteltu jo jokunen vuosi, mutta aina jokin toinen kohde on vienyt voiton. Ehkä tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me koitetaan tehdä Suomestakin iso ginimaa, vaikka sitten tuomalla reissuista pullo kerrallaan :) Barcelona on kyllä vahva ja suositeltava kohde, ei pelkästään ginimyönteisyydestä johtuen.

   Poista
 2. Palailin eilen illalla Barcelonasta, vuotuinen futismatka. Viimeiset pari vuotta on Barcelona pullistellut näillä giniin, vermouthiin ja Aperoliin pohjautuvilla juomilla. Cocktail-kulttuuria alkaa Barcelonasta löytymään tosi mukavasti.XIX on tuttu, toinen kiva ja tunnelmaltaan vielä uniikimpi El Bornin turistikortteleissa oleva cocktailbaari on Gimlet (nykyään tosin nimellä Juanra Falces).

  Vaikka Barcelonassa käy vuosittain, ravintolakenttä elää sen verran kovalla sykkeellä että aina on uutta kokeiltavaa. Yhdyn kyllä siihen mielipiteeseen että taskuvarasta todennäköisempi ryöstö tapahtuu nykyään useammin ravintolassa ja baarissa. Kun on paljon turisteja, leväperäisyys ja vedättäminen ovat yleistyneet. Pienellä tutkimuksella ja paikallisvinkeillä kaupungista löytyy yhä erinomaisia paikkoja ja varsinkin Sant Antoni ja Poble Sec ovat kaupunginosina hyvässä nosteessa ravintola- ja baariskenen osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin laittaa muistiin Juanra Falces. Poble Secissä hengailin itsekin ja sieltä tein aiemmin Quimet y Quimet tapas-baaria koskevan postauksen

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin