torstai 3. tammikuuta 2013

Kylmäsavusilakkalaatikko


Kylmäsavusilakka on hurjan hyvää. Maistoin sitä muistaakseni ensi kertaa vasta reipas vuosi sitten ja ihastuin heti. Pidän tavallisesta silakkalaatikosta kovasti ja kylmäsavusilakan käyttö toi siihen kivasti uutta tuntumaa. 

Resepti on pikkarainen muunnelma  Vatsasekaisin Kilinkolin-blogin lådasta. Meillä sekaan laitettiin nuukahtanut nippu tilliä ja hieman klönttiintynyt kerma. 

KYLMÄSAVUSILAKKA-PERUNALAATIKKO
neljälle-kuudelle

700 g perunaa
200 g kylmäsavusilakkaa
½ dl puolikuivattuja tomaatteja paloiteltuna
3 sipulia
½ ruukkua tilliä
3,2 dl kermaa + maitoa yhteensä
1,5 tl Dijon sinappia
mustapippuria
suolaa


Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele puolikuivatut tomaatit. Irrota kalan nahka pois sormilla.
Lado uunivuokaan vuoronperään perunaa, kalaa, sipulia, tilliä ja tomaattia, niin että peruna tulee päällimmäiseksi. 
Sekoita hyvin keskenään sinappi, kermamaito ja mausteet. Kaada vuokaan. 
Kypsennä laatikkoa 200 asteisessa uunissa 50 min. Napsauta sitten uuni pois päältä ja jätä laatikko jälkilämmölle ainakin 10 minuutiksi. Anna vetäytyä vielä vartti uunistaottamisen jälkeen. 

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä!
    En ole vieläkään löytänyt noita kylmäsavusilakoita...
    Pitää toistaiseksi "tyytyä" siihen tavalliseen silakkalaatikkoon!

    VastaaPoista
  2. Kylmäsavusilakoita ? Ihan uusi tuttavuus. Täytynee kokeilla, jos jossain kohtaa osuu vastaan.

    Minulla on silakoihin vähän kaksijakoinen suhde. Pidän mausta, mutta ne ruodot... vaikka kuinka putsattaisiin niin aina jotenkin onnistun niitä kurkussa tuntemaan. Onkohan kyse jostain mielen tempusta ennen kuin todellisesta tilanteesta ?

    VastaaPoista
  3. Ihan mielettömän hieno kuva lootaruuasta! Ne kun tuppaavat olemaan jotenkin ihan kamalan vaikeita kuvattavia. Mutta tämä laatiko näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
  4. Meillä Nummelassa kylmäsavusilakkaa saa torilta Aspin kala-autosta. Ei aina mutta usein. Olen kehunut kala-autoa pian niin paljon että täytynee pyytää sponsorikaloja ;).

    Näissä kylmäsavusilakoissa en kyllä muista ruotomurheita olleen.

    Kiitos kuvakehusta Tusla. Laatikon pohjan alta pilkottaa oikeasti märäntyneet laudat, jotka löysimme iltakävelyllä viime syksynä. Nyt ne ovat kuivuneet ja toimivat mainiosti kuvausalustana.

    VastaaPoista
  5. Aspin kala-autosta tulee haettua välillä esim. savukalaa tai valmiiksi graavattu lohifile, jos ei ole aikaa/viitseliäisyyttä tehdä itse. Laatuun meillä on oltu aina tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  6. Melody: Samaten me olemme olleet aina tyytyväisiä. Kerran menin kysymään tuoretta vaalealihaista kalaa, jolloin meiltä kysyttiin sopisiko aamuyöstä nostettu merikuha. Sopihan se! Sitä sitten tarjottiin raakana, kombumaustettuna.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin