tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuosi vaihtui napostellessa

Vietimme vuoden vaihdetta siskoni perheen kanssa meillä leppoisissa lapsiperhemerkeissä.

Illalla nautimme pääruuaksi luomupossun lavasta tehtyä nyhtöpossua Jonnan malliin, joskin sämpylät tehtiin hodareista tutulla ohjeella. Alkuun napsimme kuitenkin kuohuvan kanssa jotain pientä.

Friteerasin kasviksia kattilassa. Punajuurista tuli hurjan kauniita, kuppimaisia, mutta ne jäivät hieman nahkeiksi vielä keskeltä. Mietin että ne olisi voinut täyttää vaikkapa vuohenjuustolla tai sinihomejuustolla, kun olisi hoksannut etukäteen. Palsternakat, maa-artisokat ja perunat onnistuivat tosi hyvin. 

Minä kokosin tällä kertaa joulupöydän herkuksi nousseen jallu-skagenin. Nyt tarjoilimme sen voitaikinavohveleiden päältä. Jätin salottisipulin (yrityksistä huolimatta) liian suuriksi paloiksi, joten ne maistuivat liian voimakkaasti. Seuraavalla kerralla annan  kyllä Jukan hakkeloida sipulin tai sitten käytämme ruohosipulia. 

Lapset koristelivat jälkiruoaksi suunnitellut cupcaket. Banaanipitoisiin leivonnaisiin oli upotettu geisha-karkki sydämeksi. Kiittelin joulupukin tuomia vuokia, joista kerrankin näkyi kuvio vielä paiston jälkeenkin. Turhan usein vuokapaperi on niin ohutta, että tummataikinaiset baakkelsit syövät kuvion tylsemmäksi tai kokonaan. Tyhmänä menin heittämään kääreen pois joten en tiedä mitä merkkiä vuuat olivat. 

Panda lähetti meille juuri uuden vuoden aattona ison paketin uutuuskarkkeja. Muut tykkäsivät näiden molempien pussien sisällöstä, mutta minä en pahemmin perustanut laimeanmakuisesta salmiakista yhdistettynä suklaaseen. Lakritsi oli kyllä hyvää!

Saimme tuliaisiksi siskoni perheeltä kananmunakennoista ja sulatetuista kynttilänpätkistä tehtyjä sytykeruusuja. Aivan loistolahja ulkogrilliä ajatellen ja kierrätystä parhaimmillaan!

10 kommenttia:

  1. Niin minustakin!

    Tuo sinun keksimäsi nyhtöpossu on jo nyt ihan elävää kieltä, ei sitä oikein muuksi osaa ajatellakaan :).

    VastaaPoista
  2. Mahtavat luksussipsit. Ostin joskus palsternakkasipsejä ja ne olivat kyllä ihan mahtavia. Pitääkin kokeilla joskus itse tehdä niitä. Hyvä idea vetää noin päin mandoliinilla.

    Ei täällä lasketa, mutta nyhditte jo toista kertaa, olen niin otettu ;-)

    VastaaPoista
  3. Juu, tosiaan toista kertaa sun ohjeella ja monettako jo kaikkiaan. Tuossa sun ohjeessa on hyvää tuo kastikelisä - tuo roimasti makua!

    Joskus on jätetty farangin karkkipossu friteeraamatta ja nyhdetty se uunitettu pala. Namia sekin!

    VastaaPoista
  4. Olen miettinyt, että se friteeraus ei olisi välttämätöntä, mutta tuohan on itse asiassa ihan erinomainen tapa toteuttaa karkkipossu. Voisikin taas tehdä, jos jaksaisi pistäytyä Hakaniemessä kaupoilla.

    VastaaPoista
  5. Me tehtiin siis ilman sitä kestikettakin tuolloin. Laiskuus vain iski kesken kokkailun :).

    Meidän puolikkaasta luomuossusta tuli meidän leikkaustoiveilla aika hyvin kasleria ja nekjä lapapalaa. Joten kyllä meidän (hetken aikaa) kelpaa.

    Harmitti kun possuhampeista ei tullut lainkaan kuvaa. Kerrankin näin.

    VastaaPoista
  6. Nuo punajuurisipsit ovat tosi upean näköisiä. Muutenkin menu kuulosti herkulliselta :-)

    VastaaPoista
  7. Herkuteltua on kyllä tullut...Nyt hiukan tuntuu siltä että pitäis himmailla...

    VastaaPoista
  8. Ihanilta näyttävät nuo punajuuresta tehdyt!

    VastaaPoista
  9. Hieno idea tosiaan nuo ruusut! Ihanaa uutta vuotta myös teidän perheelle!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin