tiistai 13. maaliskuuta 2018

Espanjalainen illallinen

Reissasimme Jukan kanssa kaksin pohjois-Espanjaan San Sebastianiin syömään ja juomaan. Palasimme kotiin keskiviikkona ja olimme kutsuneet lauantaiksi illallisvieraaksi naapurin perheen. Päätimme siis koostaa ruokailun Espanjan, pääosin Baskimaan herkuilla. 
Haimme raaka-aineita ja ruokia tietysti reissun aikana kauppahalleista, herkkupuodeista ja viini- sekä ginikaupasta. Kotiin matkasi muunmuassa tomaatteja, artisokka jos toinenkin, juustoja, paellariisiä ja mustekalaa
Tuumasimme tekevämme pintxopöydän ikäänkuin alkupaloiksi. Ajatuksenamme oli, että minun koostaessa pääruuaksi paellaa voisimme seisoskella keittiössä erilaisia pikkupaloja maistellen sillä tavalla rennon letkeästi. Näin  kävikin kun ensin olimme maistaneet espanjalaisesta Vanagandr ginistä tehdyt gin & tonicit. Pintxojen kanssa maistelimme baskilaista txakolia ja paellan kanssa viognier-rypäleistä la Quinta del Monjea. 
Jälkiruuaksi lusikoimme baskilaista palanutta juustokakkua, jota en saanut poltettua ihan toivotun tummaksi. Koostumuskin jäi hieman huippujuustokakkupaikka La Viñassa nautitusta, mutta en kyllä rehellisyyden nimissä olettanutkaan saavani ihan samanlaista huippukakkua aikaan. Mutinoistani huolimatta kakku oli tuhdin hyvää! Juustokakun kanssa tarjoilimme paksun rusinaista Pedro Ximénez sherryä. 
Ilta oli oikein onnistunut makujen ja rentouden suhteen. Tällaisia lisää, kiitos!

pintxos:
peruna-mustekalatikut
tomaattia ja oliiviöljyä
Cinco Jotas:n ilmakuivattua kinkkua
kahta baskilaista juustoa: idiazábal curado ja agur de irati
oliiveja
salamia

paella sinisimpukoilla ja ravuilla


6 kommenttia:

  1. Mikä pöytä! Näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta pintxo-pöydästä puuttuu vielä artisokat. Mutta tiedäthän, valo oli pakenemassa ;)

      Poista
  2. SS on kyllä kaikin puolin ihastuttava: tuoretta ja maukasta ruokaa ja ihania viinejä puhumattakaan palvelusta. Voit lukea oma postaukseni runsaan vuoden takaa täältä http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/10/san-sebastian-ruokaparatiisi-joka-on.html jos kiinnostaa. Kävittekö Hondarribiassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käyty. Meillä riitti San Sebastian pelkästään la-ke :). Ja vieläkin jäi paljon syömistä.
      Kiitos linkistä, kävin jo!

      Poista
  3. Mutustelen täällä juuri kateellisena valmispinaattilettuja - mikrotettuja, ei edes pannulla lämmittetyjä. Todellakin kelpaisi tuollainen kattaus minullekin! Mutta ehkä tuo kattaus menisi mun osalta kuitenkin vähän hukkaan tässä flunssakoomassa, joka on vienyt multa suunnilleen kaiken elämänhalusta makuaistiin. :D

    San Sebastian on ollut jo pitkään matkakohteiden bucket listillä, mutta jostain syystä sinnekään en vielä ole saanut aikaiseksi mennä. Kesällä sentään vihdoin suuntaan Napoliin. Teidän Napoli-jutut on jo syynätty tarkkaan vinkkien varalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun Anna pitkästä aikaa kommentoit. Olinkin jo hiukan kaivannut sinua :).
      Mekin haaveilimme kauan San Sebastianista. Sitten Jukka kävi siellä työmatkalla ja hääpäivämatkan kohde oli sillä päätetty. Jukka tuumasi että se olisi ihan meidän kahdenmatkan paikka niin kuin olikin.
      Kiva että meistä oli vinkiksi Napoliin! Se on kyllä niin mahtava (ruoka)kohde että oksat pois! San Sebastianiinkin tulee vinkkejä paljon kunhan elämältä kerkiän naputtaa. Nyt on niin paljon tohinaa että blogi tuppaa jäämään jalkoihin.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin