sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Mesiangervovispipuuro

Mesiangervovispipuuro. Tähän sanaan naulitsin silmäni kun tuttava kertoi facebookissa ravintola Oran tarjoilemasta vappukattauksesta. Tykkään kovasti mesiangervon hiukan mantelimaisesta, kuitenkin kukkaisesta mausta. Olen ennenkin käyttänyt sitä menestyksekkäästi niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Ajattelin ehdottomasti kokeilla vispipuuroa kotonakin. 

Sain Orasta suuntaviivoja puuron tekemiseen. Heillä keitetyt lehdet oli blendattu sekaan, mutta koska meillä ei ole tarpeeksi tehokasta härveliä siihen, otin lehdet kokonaan pois. Hyvin toimi näinkin. Maku liemessä on todella tymäkkä, mitä ei pidä pelästyä.

Puuron maku itsekseen nautittuna oli hieman liian vahva, mutta maidon kanssa nautittuna juuri sopivanlainen. Pidimme kovasti ja suosittelemme lämpimästi! 

Varoituksen sana kuitekin niille jotka ovat aspiriiniallergisia. Mesiangervoa pidetään luonnon omana aspiriinina eikä se välttämättä sovi aspiriiniallergisille. Pari tuttuamme on saanut mesiangervosta armottoman päänsäryn.

MESIANGERVOVISPIPUURO

4 pientä annosta

1 l vettä
250 g mesiangervon lehtiä

         Kiehauta vesi. Lisää mesiangervonlehdet sekaan, Keitä hetki ja siivilöi seos.

1 l mesiangervoliemi
1,5 dl sokeri
1,5 dl mannasuurimo

Kiehauta liemi. Lisää joukkoon sokeri ja mannasuurimot.
Keitä niin kauan kunnes suurimo kypsyvät.
Kumoa vatkausastiaan. Laita kansi päälle jotta puuroon ei tule kuorta.
Vatkaa sähkövatkaimella (hiukan) jäähtyneenä.

Nauti maidon kanssa.


4 kommenttia:

 1. Täällä tosiaan yksi sellainen, joka on melkein poissa pelistä seuraavan päivän, jos nauttii mesiangervoa. En heti ymmärtänyt yhteyttä ja taisin kokeilla toisenkin kerran, ennen kuin lamppu syttyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varovainen saa olla. Tyttäremme kummitäti sai myös armottoman päänsäryn melkeinpä heti mesiangervosta. Eli ei teille kummallekaan. Toisaalta aspiriiniallerginen ystävämme halusi kokeilla mesiangervoa piirakassa eikä reaktiota tullut.

   Poista
 2. Minulla on kaapissa kuivattua mesiangervoa..
  Tätä voisikin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Meidän perheen aikuiset ainakin tykkäs!

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin