lauantai 29. syyskuuta 2018

Saapuminen Roomaan ja nälkäkiukun taltutus trapizzinoilla

 
Lennon jälkeen on aina nälkä. Tai jos ei nälkä, niin ruokaa ajattelee joka tapauksessa. Se on vähän kumma. Ja sitten taas ei. Lyhytkin lento ottaa yleensä aikaa kenttämuodollisuuksineen. Sitten on vielä edessä kohteeseen siirtyminen. Tässä vaiheessa nälkäkiukku kurkkii jo olan takaa valmiina tekemään loman alusta ärtyisän. Kuulostaako tutulta vai onko tämä vain meidän perheen murhe?
Roomaan saapuessa nälkäkiukku ei ehdi yllättää, kun suuntaa lennon ja helpon junamatkan päätteeksi päärautatieasemalla sijaitsevaan Mercato Centraleen. Täältä saa monenlaista evästä nopeasti nenän alle kello kahdeksasta puoleenyöhön. Mausta ei ole tingitty ollenkaan, eikä tietysti paikallisuudestakaan - ollaanhan Italiassa. Eksoottisen tuulahduksen valikoimaan tuo ramenia tarjoava koju. Esillepanot ovat selkeitä ja houkuttelevia. 
Mercato Centralesta löytyy esimerkiksi pizzaa, täytettyjä leipiä, suppli risottopalleroita ja pastaa. Täältä voit ostaa myös herkkuja kuten leipää, juustoja, lihaa ja kasviksia. 

Me suuntasimme hääpäivämatkalla Mercato Centraleen heti kaupunkiin saavuttuamme koska halusimme maistaa  Trapizzino pizzataskuja. Ilokseni listalla oli tuona päivänä vakiovaihtoehtojen lisäksi myös trippa alla romanaa joka meinaa vatsalaukkua tomaattisessa kastikkeessa.
Tilauksen jälkeen Jukka haki baaritiskiltä meille Aperol- ja Campari Spritzit. Kilistellessämme yhteiselle pitkälle viikonlopulle nautimme nenään kiirivistä tuoksuista. 
Pötsipitoinen trapizzino jäi lopulta toiseksi, sillä haukkailemamme munakoiso parmesaanilla oli ihan julmetun hyvää! Pizzataskut olivat sisältä ihanan pehmoisia ja päältä rapsakoita. Sisälle lusikoiduissa täytteissä maistui pitkään hautuminen tasapainoisesti ja muhevasti. 
Suosittelemme ehdottomasti maistamaan trapizzinoja joko rautatieasemalla tai muualla Roomassa, Italiassa tai New Yorkissa

Jälkiruuaksi haimme yhden supplin, vaikka yhtään nälkä ei enää ollut. Olimme hyvin valmiita nautinnolliseen viikonloppuun ja pikku päikkäreihin parin korttelin päässä sijaitsevalla hotellilla. 

2 kommenttia:

  1. Tällaista ei pitäisi nälkäisenä lukea ollenkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei lainkaan :). Minulle tuli hiukan reissunnälkääkin - parin viikon päästä onneksi pääsee taas matkaan.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin