Varsinainen ruokahan tässä on kyllä jauhelihaiset koftat, mutta niisen kanssa meillä aina syödään naan-leipiä. Koftaan ja kastikkeeseen Soppa 365 sivulta löytynyt Outi Väisäsen ohje oli todella nopea ja helppo tehdä. Kastike vain sekoitettiin kokoon ja loppu oli lihapullien paistoa. Lapsetkin ovat pitäneet ruuasta. Jo se että sitä on tehty useammin kuin kerran kertoo meidän taloudessa oivasti ruuan helppoudesta ja maukkaudesta.
KOFTAT TOMAATTIKASTIKKEESSA
neljälle
400 g naudan jauhelihaa
1 tl garam masala - mausteseosta
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
kastike
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
2 dl kookosmaitoa
½ ruukkua tuoretta korianteria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
(päälle korianterinlehtiä koristeeksi)
Laita kastikeaineet kulhoon ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi.
Sekoita jauhelihan joukkoon garam masala ja suola. Puristele sekaisin.
Laita pannulle öljyä kuumenemaan.
Muotoile jauhelihasta noin kahden lihapullan kokoisia pötkylöitä. Muoto ei ole niin tarkka.
Ruskista pötkylöitten pinta pannulla. Lisää joukkoon kastike. Hauduta ilman kantta noin kymmenen minuuttia.
INtialaiset curryt ovat kyllä aina niin hyviä:)
VastaaPoistaJa sopivat loistavasti tähän mustaan aikaan.
PoistaKiitos, tämä oli ihanan helpon kuuloinen ohje ja varmasti menee kokeiluun pian, meillä tykätään intialaisista ruuista tosi paljon. Ja kiitos myös linkistä naan-leivän ohjeeseeen, sen tekemistä olen miettinyt vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina jäänyt miettimisen asteelle. Nyt päätin vihdoinkin kokeilla.
VastaaPoista(p.s. ihana blogi sulla <3)
Naan-leivän teko on tosi helppoa, kun malttaa vaan kuumentaa pannun tarpeeksi kuumaksi. Hannelen ohje kertoo pitämään huoneenlämmössä taikinaa kolmekin tuntia, mutta lyhyempikin aika riittää jos on kiirus :).
PoistaJa kiitokset kehuista. Yhdettätoista vuotta mennään.
PoistaNo nyt tuli vesi kielelle... Wau! Pakko kokeilla. :)
VastaaPoista