maanantai 7. syyskuuta 2009

Ruusukaalia pannulla

Simppeli lisäke jota meillä nautittiin grillissä kypsennetyn timjami-sitruuna-nieriän kanssa. Tykkään ruusukaalien ulkonäöstä kovasti, eikä makukaan ole pöllömpi.

Innostus tähän pikkuruisten kaalien pannukäristykseen lähti Feeding the Kiwi-blogista, joka harmikseni ei ole pitkään aikaan postaillut mitään uutta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan

Pese ruusukaalit hyvin. Puolita.
Pyörittele kulhossa öljyisiksi.
Paista pannulla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Mausta pippurilla ja suolalla.
Laita tarjolle ja ripsuttele ylle parmesaania.
Rouskuta menemään!

12 kommenttia:

  1. Ruusukaalit ovatkin todella söpösiä. Kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Ruusukaalit on ihania! Juuri pari päivää sitten meinasin niitä ostaakin, kun kaupassa huomasin, mutta hinta vain ei ollut näkyvillä. Jätin sitten toiseen kertaan. Ensi kerralla täytyykin valmistaa ne paistamalla. Jostain syystä tulee aina vain höyrytettyä ne kypsäksi ja sitten käytettyä vaikka gratiiniin.

    VastaaPoista
  3. Ah, joo pitääkin laittaa heti ruusukaalit ostoslistaan! Mulla oli joku hyvä ruusukaaliwokin ohje jossain, vai oliko se pata. Tai joku muu. Mutta ruusukaali on huippua, kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  4. Ruusukaalit ovat IHANIA. :) Meillä ei olekaan hetkeen ollut niitä. Tulevat nopeasti valmiiksi ja maistuvat hyviltä. Ostoslistalle siis. Säilyvätkin hyvin, kunhan päältä kuorii huonot lehdet pois.

    VastaaPoista
  5. Yaelian: söpösiä ovat! mielestäni tuossa kaalin kerroksisuudessa on jotain todella kaunista!

    Kmsu: minulla käy höyryttämisessä monesti köpsästi, eli menevät yli ja lössöiksi. silloin niitä ei syö Erkkikään (hah! käytettiinkö teilläpäin joskus tuota sanontaa?)

    Jytis: juu, ruusukaali voisikin olla mainiota wokkikamaa!

    Dea: tai sitten ostaa priimaa kuten me, jossa huonoja lehtiä ei ollut. vain pienellä multaputsauksella käyttövalmiita ihanuuksia :).

    Rauna: on kyllä. mennee lihan ja vaikka minkä muunkin kanssa.

    VastaaPoista
  6. Saittehan muuten sähköpostini blogigrillauksesta? Vahvistin siis, että oon tulossa.

    VastaaPoista
  7. Kyllä tuota sanontaa täällä käytetään. Samoin kuin "ei syö sikakaan kiljumatta".;)

    VastaaPoista
  8. Rauna: kiva kun pääset tulemaan! mielenkiintoista nähdä :). varmastikin Jukka on saanut meilin. Kun hän palaa maahan tänä yönä, ryhdistäydymme ensi viikon suhteen ja lähetämme varmaankin huomenna lisäinfoa sähköpostitse.

    Kmsu: :)

    VastaaPoista
  9. Kiva, odottelen postia. Ja mielenkiintoista tosiaan. :D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin