sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Ylellinen limousinpihvi

Kun naapurimme kaupitteli meille kimppatilausta Limousin-karjan lihasta, ei tarvinnut kauaa houkutella. Tilasimme suoraan kotiin kuljetettuna Rentton tilalta sisäfilettä ja jauhelihaa.

Lihojen mukaan Rentton pariskunta oli laittanut myös ohjeita raakakypsytykseen, asiaa Limousin-rodusta ja tilastaan Juupajoella. Oli mukavaa tietää, että kesäisin emolehmät käyskentelevät ulkoilmassa ja syövät talvisinkin pääosin kotoisia nurmi- ja viljatuotteita.

Vähärasvainen Limousinen sisäfile oli pihvilihana jotain ihan uskomatonta. Rakenne oli hyvin tiivis, mutta kuitenkin suussasulavan pehmeä. Tämä liha ei enempää mainospuheita tarvitse.
Jukka leikkasi sisäfileestä kuusi suht paksua, noin tuuman vahvuista pihviä...

... joista 4 sujahti heti pakkasen uumeniin kahden päätyessä pannulle.

LIMOUSINPIHVI

Kuumenna parilapannu todella kuumaksi.
Laita pannulle voi-öljyseosta.
Paista huoneenlämpöisiä pihvejä 2 minuutti per puoli saadaksesi kuvan kaltaisen roseen sisuksen.
Mausta lautasella Gourmet-sormisuolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Nauti hitaasti.

6 kommenttia:

 1. Ah, ihan vesi herahti kielelle! Minkä hintaista tämä herkku oli? Kattelin tuon laittamasi linkin kautta noita lihan tuottajia ja ihan tässä meidän lähistöllä kasvatetaan tätä karjaa. Pitää varmaan ensi kesänä käydä tutustumassa paikkaan (maakuntamatkailu kunniaan!) :)

  VastaaPoista
 2. Anzku: suosittelemme lämmöllä! sisäfile ON hintavaa, 50e/kg. Tällä rahalla saa kuitenkin kotimaista, herkullista pihviä ylellisiin nautiskeluhetkiin.

  Ompa muuten kiva että laittamiemme linkkien taa myös kurkitaan. emme siis turhaan laita niitä tekstin sekaan, kiva juttu!

  VastaaPoista
 3. Niin tämä hinta siis tällä hetkellä Rentton tilalta. Mutta kannattaa kysellä kultakin tilalta heidän hintojaa, toimituksiaan ja muuta.

  VastaaPoista
 4. Onpahan hyvän näköistä lihaa! Melkoisen raa'anoloinen pihvi mun normaaliin mielitekoon, mutta niin se tietysti tuollaiseen lihaan kuuluu ollakin.

  VastaaPoista
 5. Juu, ei ole linkit turhaan! Kiinnostavista aiheista on kiva kurkkia lisätietoa ilman googlailun vaivaa! :)

  VastaaPoista
 6. Rva Patalintu: hyvää on!!! pihvi on kyllä raaka, tiedän, mutta juuri meikkiksen makuun :). ja silti ihan uskomattoman pehmeä syödä. mutta pihvin kypsyysaste nyt on ihan jokaisen henkilökohtainen valinta.

  Anzku: hieno homma. googlaamme siis jatkossakin linkkejä ainakin sinua varten :).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin