torstai 9. syyskuuta 2010

Kuivattuja sieniä pannulla - olen ihan koukussa!

Tässä on tämän syksyn koukuttanein setti! Olen ihan pöhkönä pannulle nakattuihin, kuivattuhin sieniin, jotka yhdistetään napakasti kypsyneiden papujen ja sipulin kanssa.

En tarkkaan edes tiedä mikä tässä yhdistelmässä niin koukuttaa: onko se sienien mielenkiintoinen suutuntuma - joka ei ole nahkea muttei rapeakaan- vai onko se savusuola, vai kenties helppous ja nopeus lopputuloksenaan huippumaukkaus. En tiedä, enkä niin välitäkään. Jatkan vain näiden settien tekoa lisäkkeenä ja itsekseen. Kai kyllästymiseen asti.

Sieninä olen käyttänyt kuivattuja herkkutatteja ja kangashaperoita, sipuleina sekä "tavallisia" kelta- että punasipuleita. Kaikki toimivat!
Papuina olen käyttänyt sekä tuoreita että pakastettuja, tuoreiden ollessa parempia. Vuorenmaan markkinoilta mukaan ostettiin liloja papuja, joiden sisus oli kuitenkin vihreä. Kauniita! Kypsennettäessä väri kuitenkin melkein kuin liukenee papujen päältä. Tämä oli pettymys, sillä yritin yhdessä punasipulin kanssa saada aikaan lilaa ruokaa. Soppakellarin Tusla sivisti meitä, että lila väri palautuu taas pakastettaessa. Jännää! Maku pavuissa on samanmoinen kuin vihreissäkin.

SIENIPAVUT PANNULLA
kahdelle lisukkeena

1/4 dl öljyä
kourallinen tai kaksi kuivattuja metsäsieniä
1 kelta- tai punasipuli
½ l papuja
(savu)suolaa
mustapippuria

Lämmitä öljyä pannulla. lisää sienet ja lohkotut sipulit. Paistele hetki, niin että sipulit aavistuksen pehmenevät. Lisää öljyä tarvittaessa.

Lisää raa'at pavut ja paista kunnes pavut ovat napakan kypsiä. Mausta (savu)suolalla ja mustapippurilla.

11 kommenttia:

 1. Jes. Sain Marilta kuivattuja sieniä, mutta olen ollut ihan hukassa niiden kanssa. Tää vaikuttaa just niin kivan simppeliltä, että pitääpä kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Nää polentakuorrutteiset lihapullat on myös tosi hyvä kuivattujen sienien tuhouskohde :).
  http://sillasipuli.blogspot.com/2010/01/polentassa-pyoriteltyja.html

  Kuivatut nyt pystyy liottamaan ja sitten tekemään melkeinpä mitä vaan. Se liotusliemi kannattaa myös hyödyntää jos pystyy.

  Ja kuivatuilla sienillä on myös hyvä paneroida, kun ensin vaan murskaa ne morttelissa. http://sillasipuli.blogspot.com/2010/09/tattipaneroitu-nieria.html

  VastaaPoista
 3. Tuo kuulostaakin kivalta kuivasienireseptiltä! Kuivattuja sieniä myydään/käytetään tosi paljon Italiassa, ja tuoreita papuja saa lastikaupalla tähän aikaan. Kokeilulistalle!! :)

  VastaaPoista
 4. Onko jossain päin Suomea sieniä, vai voiko kuivattuja sieniä ostaa ihan kaupasta...

  VastaaPoista
 5. Ai hitsi, palautuuko väri? Aikas jännää. Mutta tätä voisin kokeilla, näyttää niiin hyvälle.

  VastaaPoista
 6. Italiansalaatti: Suosittelen lämpimästi! Te voitte syödä siellä hyvinkin suomalaisia sieniä. DallaValle on kerännyt niitä mummulamme Köyliönkin suunnalta ainakin männävuosina. http://www.dallavalle.fi/etusivu/

  Tää on nyt tätä sieni-sieni-sieniohjerintamaa, mutta sesonkiherkkua.

  Helena: Sieniä on ainakin täällä meillä Vihdin suunnalla! Keräsimme juuri viime lauantaina 10 kiloa herkkutatteja ja osa piti jättää metsäänkin kun astiat loppuivat. Satakunnasta keräsimme haperoita hieman aiemmin. Tiedän, että monilla paikoin Suomea on ollut turhan kuivaa sienille.

  Kuivattuja sieniä saa kai kaupoistakin. Omat ostosienemme ovat Saksasta ja Italiasta, mutta luulisi noita nyt Suomestakin saavan.

  Nelle: En ole itse kokeillut, mutta uskon toki Tuslaa. Kuulostaa ihan taikajutulta :).
  Sienten rakenne näin valmistettuna on tosi kiva.

  VastaaPoista
 7. Onpas nättejä papuja! Olen täällä ostanut kuivattuja,hintavia kantarelleja ja paria muuta sientä,mutta pitkänkin liottamisen jälkeen niistä ei ole tullut "oikeita sieniä" mutta ehkä se ei ole tarkoituskaan,että niistä tulee taas sellaisia,kun ne luonnossa olivat.Joka tapauksessa en ole ollut kauhean ihastunut niiden vahvaan makuun,mutta ehkä teidän reseptillä niistä tulisi parempia.Pitääpi kokeilla.

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaa hyvältä, ja raaka-aineetkin löytyisi. Noinkohan viikonloppuna saisimme kokeiltua vaikka onkin taas melkoinen menoviikonloppu (joita tuntuu viime aikoihin mahtuneen ihan liikaa).

  VastaaPoista
 9. Hyvältä vaikuttaa tämä teidänkin papulisuke! Näinhän noita kuivattuja sieniä saa hienosti kulumaan.:)

  VastaaPoista
 10. Yaelian: Pavut on raakana hurjan nättejä! Vahva maku voi johtua siitäkin, että kuivattujen sienien pusseissa on monesti sekasieniä, vaikka pussin kyljessä onkin vain herkkutatin kuvia. Näin ainakin oli Saksassa. Eipä niistä kuivatuksen jälkeen enää samanlaisia saa, mutta maku säilyy kyllä.

  VastaaPoista
 11. Ketturouva: Jos kokeilet niin kerro miten kävi?

  kmsu: juu, tähän noita kuivattuja uppoaa mukavasti!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin