sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Hääpäivä Helsingissä

Ensi viikolla tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun sanoimme toisillemme "tahdon" papin ja sekalaisen seurakunnan läsnäollessa. Hääjuhlistamme mainittakoon näin ruokablogissa, että tarjolla oli mm. huippuherkullinen, kokonaisena palvattu possu. Illan kuvatuin aihe, muuten.

Kuten aikaisempinakin hääpäivinä, tänäkin vuonna toinen meistä suunnitteli salaisen ohjelman. Nyt oli minun vuoroni. Koska Helkan reseptikilpailu tuotti meille hotelliyön heillä, kaupunki oli sinetöity Helsingiksi. Liemessä-blogin After Eight-reseptikilpailun voittoarpa lankesi meille ravintolalahjakortin muodossa. Kohteeksi valitsimme Postresin ja nautiskelupäiväksi varasin eilisen. Teemana hääpäivässämme oli siis römänttisesti edullisuus, laadusta tinkimättä ;).

Päivä alkoi tutustumisella Arjen Sankarit-näyttelyyn Ateneumissa, jossa kyynelehdin kerran jos toisenkin. Edullisuus-teema kärsi tässä kohtaa, sillä ilmaisliput oli jo jaettu meidän saapuessa paikalle.
Lounaan haimme Anton & Antonista, joka oli muuten kaunis ja mielenkiintoinen puoti.
Nuo eväät söimme sitten hotellihuoneen sängyllä. Tämä onnistui hienosti kun Jukka tajusi pyytää leivän ja juuston siivutettuna. Kylmäsavuhevosleikkeet, picanten ja saunapalvin sekä comten nautimme viikuna-pähkinäleivän kera. Herkut kulautimme alas Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tölkkikuoharilla. Jälkkäriksi Jukka valitsi laskiaispullan ja minä brownies-tyyppisiä keksejä, jotka epämiellyttäväksi yllätyksekseni sisälsivät kookoslatuja.
Keväinen Helsinki suorastaan kylpi auringonvalossa ja estoeläimetkin ottivat afaa ihanan nautiskelevasti. 
Paitsi tietysti ne yksilöt jotka olivat virantoimituksessa. Keväinen ilma toi kyllä ihanaa tunnelmaa juhlapäiväämme!

Kahvilla kävimme Kampin Kaakaopuussa, jossa ostimme sitruunaiset "I Love You"-konvehdit. Tietysti. Katso aloituskuva.

Illalla kävimme sitten Nautiskelemassa Postresissa, mutta se onkin toinen tarina se.

Matkalla hotelli Helkaan ikäänkuin törmäsimme kahteen mukavaan istuskelupaikkaan, jossa musiikkimakumme kohtasi kivasti tarjonnan kanssa.
Hääpäivän vietto ihan kahdestaan teki kyllä yltiöhyvää. Parisuhdettakin täytyy toisinaan ruokkia, tavalla tai toisella.

11 kommenttia:

 1. Ihanan römänttistä <3 Odotan innolla postausta Postresista! :) Onnea hääpäivän johdosta molemmille!

  VastaaPoista
 2. Ja hieno tuo meriruokavalio myös :)

  VastaaPoista
 3. Oon niin iloinen, että estoeläimillä menee piirun verran paremmin tänä vuonna! Keep up the good work

  VastaaPoista
 4. cebic: Kiitos!

  ari: Minustakin se oli hyvä oivallus. (Käsienpesu)altaan vieressä luki "puhtaus on puoli ruokaa".

  Puoti oli kaikinpuolin tyylikäs ja ihanan värikäskin.

  Lada: Niin minäkin Lada! Minä en ollut oikein osannut huomioida estoeläimiä ennenkuin luin heistä ja heidän oloistaan blogissasi. Nyt miehenikin välillä paijaa heitä ohimennessään, jos edes hetken estoeläimillä olisi parempi olla.

  VastaaPoista
 5. Ihana hääpäivä teillä on ollut! Hmm, pitääkin ehdottaa tuolle omalle miehelle, että otettaisko meillekin käyttöön tämmöinen vuorovuosisysteemi hääpäivissä, nyt kun mekin niitä jatkossa päästään viettämään :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää hääpäivää tätäkin kautta! Olenko mä törmännyt noihin estoeläimiin täällä (vai jossain muualla) ennekin kun ne tuntuu oudolla tavalla tutulta?

  VastaaPoista
 7. Ihanan romanttinen ja hyvin suunniteltu hääpäivän vietto!Ja myöhäiset onnittelut sen johdosta teille molemmille!

  VastaaPoista
 8. Virpi: No mitäs mies sanoi? Me molemmat tykkäämme yllätyksistä ja tällä tavoin niitä saa ainakin joka toinen vuosi?

  Chez Jasu: Kiitos kiitos! Estoeläimiin olen linkannut aiemmin ainakin henkilökohtaisessa naamakirjassa - aihe on sydäntä lähellä. Lada nosti omassa blogissaan hienosti esiin eläinten olot, joihin en aiemmin ollut niin kiinnittävnyt huomiotakaan. Tuosta tekstissä löytyy linkki Ladan blogiin.

  Yaelian: Kyllä meillä romanttista olikin...! Onnittelut tulevat itse asiassa nyt etukäteen, varsinainen päivä ei vielä ole ollut.

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava tuo toimistoestoeläin. Harvoin näkee niitä siistissä sisätyössä. Hyvä että tuo siskoni on saanut ihmisten silmät avautumaan :) Ja onnea hääpäivän johdosta! Ihana Helsinki-vuorokausi teillä ollut!!

  VastaaPoista
 10. Alustavan myöntymisen sain mieheltä, tosin pyysi muistuttamaan asiasta lähempänä hääpäivää :)

  VastaaPoista
 11. Jonna: Kiitos onnitteluista! Meistäkin päivä oli ihana.

  Kyllä oikein sydäntä lämmitti nähdä estoeläin sisällä siistissä hommissa. Siskosi tekee tärkeää työtä estoeläinten oloista puhuessaan!

  Virpi: kannattaa ajoissa sopia kumpi aloittaa ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin