tiistai 25. lokakuuta 2011

Mustatorvisieniä spagetissa ja friteerattuna

Suppilovahvero ja musta Koskenlaskija-sulatejuusto käyvät hyvin yhteen, tuumasimme haarukoidessamme   sienistä spagettiannosta Lasipalatsissa männäviikolla. Kotona halusimme kokeilla miten käy saman juuston ja mustatorvisienen kanssa. Ja hyvin kävi - yhdistelmä on nerokkaan yksinkertainen!

Kokeilimme saada muotoiltua sienisestä spagetista yhtä kaunista kuin ravintolassa oli. Lasipalatsin annoksessa oli myös kivan rapsakka pita. Keittiömestari Petri Simonen kertoi pinnan olevan gratinoitunutta Koskenlaskijaa. Laitoin valmiin ruuan silikonisiin uunivuokiin ja hetkeksi uuniin grillivastuksen alle. Osaan annoksista lisäsin Koskenlaskijapaloja. Tällä tavoin lopputulos oli melkoisen kuiva, joten "kastiketta" olisi saanut olla enemmän. Gratinoitunutta pintaa ei tullut.
Vuuasta suoraan nostamalla annos näytti levahtaneelta linnunpesältä (katso aloituskuva), mutta kippaamalla siitä tuli siistimmän näköinen, näin:

Annoksen sivulle halusin kokeilla friteerattuja mustatorvisieniä. Niistä tuli aika hauskan näköisiä ja rapsakan hyviä! Kuivasin pakkasesta otetut, valmiiksi paistetut sienipalat talouspaperilla ja laitoin kuumaan, noin 180 asteiseen öljyyn. Lämpötila oli summittainen, koska digitaalinen paistolämpömittarimme sanoi työsopimuksensa irti. Nostin parisen minuuttia rasvassa tirisseet sienet kuivumaan talouspaperin päälle ja rouhin ylle merisuolaa.

Resepti jonka tähän laitan, toimii siis tavallisena nostoannoksena, ei tällaisena muotoiltuna. Ainakaan tavallamme tehtynä. Mutta spagetti on kaunis ja maukas!

MUSTATORVISIENISPAGETTI

(täysjyvä)spagettia
3 dl silputtua, paistettua torvisientä
½ pakettia eli reilu 100 g vahvaa koskenlaskija sulatejuustoa
½-1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
reilusti tuoretta timjamia
parmesaania

Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Paistele torvisieniä pannulla. Lisää joukkoon sulatejuusto nökäreinä ja anna sulaa. Notkista kermalla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjaminlehdillä.
Kaada sieni-sulatejuustoseos pastan joukkoon ja tarjoile heti.
Vastaraastettu parmesaani ei tee huonoa annoksen ylle.

3 kommenttia:

 1. Varmaan hyvääja todella upeat kuvat. Jotenkin tuli mieleen tämän hetken halloween-teemakin. Tarttis jonkun kmmmoittava nimen vaan, lapamatoja ja paistettuja lepakonsiipiä?

  Terkut baijerista!

  VastaaPoista
 2. Hah haa baijerilainen :D. Totta, kun sillä silmällä katsoo.

  VastaaPoista
 3. Kaunis annos taas ja kauniit kuvat.Kiva idea laittaa silikonivuokaan spagettipesiä:)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin