sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivähemmottelua Turussa

Miälevikast! - totesi siskoni naamakirjassa kun ilmoitin perheemme suuntaavan Turkuun yhden yön hotellilomalle äitienpäivän kunniaksi. Niin se olikin, ihanan-hemmottelevan-nautinnollisen-miälevikast. Vaikkakin päivän etuajassa.

Shampanja oli ostettu viilenemään jo edellisenä päivänä ja (ruma) piknikfiltti kaivettu talvikorjosta.  Suunnitelmissa oli mennä Aurajoen rantaan lounaspiknikille. Eväät haimme Pizzariumista Hansa-korttelista. Ja millaiset setit saimmekaan - ei se Prinsessakeittiön Veera turhaan ole kehunut. Pizzariumin konsepti on nerokas: vitriinistä sopii valita erilaisia pizzapaloja haluamansa määrän joko mukaan tai paikanpäällä nautittavaksi. Maut eivät mukaile sitä totuttua ananas-tonnikala-jalapeno-settiä, vaan ovat loppuun asti mietittyjä ja hiottuja. Ihan nerokas yhdistelmä oli esimerkiksi pala jossa oli mm. parsaa ja tryffeliä. Pizzapohja oli todella onnistunut! Tuumasimme ääneen, että tämä oli elämämme toisiksi paras pizzakokemus. Vain Roomassa nautittu neljän juuston pizza vie voiton ja siinäkin on mukana kaupunkilisää.

Jos joku muuten luulee, että julkijuopottelimme kahteen pekkaan tuon pikkupullon shampanjaa, sanottakoon että se oli kuvausrekvisiittaa. Tähän hymiö joka iskee silmää. 
Pizzariumista ostimme lapsille jälkiruuaksi Nutellapizzaa, jota tirriäiset mutustivat todella tyytyväisinä. Suosittelemme Pizzariumia lämpimästi ihan jokaiselle ja aiomme palata sinne jo kolmen viikon kuluttua itsekin. Pakko!
Tehtiin siellä Turussa muutakin kuin syötiin. Jukka oli jo ajoissa varannut liput Tehdasteatterin nukketeatteriesitykseen Münä. Käpyttelimme paikalle lasten potkulautaillessa. Toki välissä piti huitasta jätskit napaan. 
En oikein osaa sanoa mitä olimme odottaneet, mutta emme ainakaan sitä mitä koimme. Teatterin vintillä pienelle yleisölle kerrottu satu oli niin intensiivinen, taidokkaasti lavastettu ja kerronnaltaan hieno, että se ei voinut jättää ketään kylmäksi. Pääosin yleisöstä kuului hämmästyneen iloisia nauruntyrskähdyksiä tämän tästä. 
Tyttäremme jätti palautetta esityksen jälkeen: "Ihana esitys. Piip oli tosi söpö. Pöllö oli myös hauska. Kiitos."
Illalliselle suuntasimme ajat sitten varattuun pöytään Tintå:n. Ruoka siellä oli hurjan hyvää ja ilta muutenkin onnistunut. Siitä lisää ensi kerralla
Tänään, varsinaisena äitienpäivänä, on hotelliaamupalan jälkeen nautittu kotona yhdessäolosta perheen kera. On upotettu sormet multaan, nikkaroitu lisää hyllyjä kasvihuoneeseen, pelattu krokettia, grillattu ja pesty pyöriä. Touhuttu ja oltu vaan. Ihanaa. 

8 kommenttia:

 1. Nutella-pizzaa on kyllä pakko saada!

  VastaaPoista
 2. Ettekö ottanu viime käynnillä? Poitsu tilasi jo tiistaisille kaverisynttäreilleen Nutellalettuja, tästä innostuneeena.

  Kerroin Pizzariumissa että sun suosittelemina / synttärimaistattamina osattiin perille. Nenän edestä meni harmillisesti kurpitsapizza ja se parsakaali-tryffeli-savujuustopizza. Siinä vaiheessa harmitti, mutta rannassa mutustaessa ei enää yhtään :). Ylihyvää!

  VastaaPoista
 3. Mä ihastelen Veeran kirjoitustaitoa! Vautsi, etevä tyttö!

  Johanna

  VastaaPoista
 4. Nyt tyttö on koko ajan nenä kirjassa. Hän on ottanut itse tavoitteeksi lukea nopeammin ja paremmin. Karvinen-sarjikset on kova juttu!

  VastaaPoista
 5. Pizzarium hirveä pettymys. Huono valikoima ja pohja aivan liian paksu ja niukasti täytettä. Ei maistunut miltään verrattuna italialaisiin pizzoihin. Hyvä viini pelasti perjantai-illan. Harmitti kun poikkesin varta vasten matkalla Hesasta Turun saaristoon. Kaarinasta saa paljon parempia pizzoja(ilman ananasta).

  VastaaPoista
 6. Mikä paikka Kaarinassa on sinun suosikkisi? Mielipiteitä saa olla ja me pidämme omamme - Pizzarium on huippu!

  VastaaPoista
 7. Pizzarium on Suosikkini.
  taikinajuureen tehty pohja on hyvää ja terveellistä.
  Tätä söin Roomassakin. Aito maku.
  minun käydessä Pizzariumisa vitriini notkui vaihtoehtoja.
  Italialaisen tunnelman herätti myös iloinen tarjoilu ja italian kieli, jota näytti puhuvan kaunis vaalea omistatarkin komean miehensä kanssa.

  VastaaPoista
 8. Samaa miltä Maarit. Italian kieltäkin on tosiaan ihana kuunnella pizzojaan odotellessa :).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin