lauantai 25. toukokuuta 2013

Le Havren brunssi

Eräs aurinkoisen porottava kevätsunnuntai kruunaantui mukavasti bloggajaneitokaisseuralla. Suuntasimme Jytiksen, Jaanan ja Hannan kanssa Le Havren brunssille aivan Helsingin ydinkeskustaan. Brunssista oli kuultu etukäteen ristiriitaisia kommentteja, samoin kuin saman paikan illallisesta. Siirryimme kauniiseen ravintolasaliin uteliaina. 

Brunssi koostui pelkästään noutopöydästä. Kahvi, tee ja "juissit" kuuluivat samaan hintaan. Talon kuohuviinistä laskutettiin erikseen, joskin hyvin maltillisen 4 euron verran. Tosin kuohuva oli aika sielutonta. 

Suolainen puoli oli aika perussettiä. Eniten tarjonnassa miellyttivät rapeat croissantit, jokiraputerriini ja salami-fenkolipiiras, josta kukaan ei kyllä löytänyt fenkolinmakua. Yllättävän toimivan yhdistelmän tarjosi pinaattipohjalle tehty salaatti, jossa oli pieneksi hakkeloitua keitettyä kananmunaa ja savusimpukoita. Tätä voisi kokeilla joskus kotonakin. Loppu brunssimateriaali tuntui siltä että yrittäminen oli loppunut kesken: ihan perus pestosalaattia, leikkeleet vaikuttivat suoraan vakuumista nostetuilta ja juustoista kaksi kolmesta oli valmiiksi siivutettu. Muutakin toki löytyi, mutta eipä se muu ole jättänyt edes muistijälkeä. Tuumimme pöydässä, että keskittyminen laadukkaisiin raaka-aineisiin maistuisi ainakin meille paremmin kuin määrä. 
Jälkiruokatarjonta oli tasan sitä mitä lupasi, mikä pääsi hiukan yllättämään vaisujen suolaisten jälkeen. Mainiossa pannacottassa tosiaan maistui tähtianis. Musta-valkoinen baakkelsi jakoi mielipiteet, mutta minä pidin siitä. 
26,50 euroa on mielestäni aivan liikaa laskutettu tästä brunssista. Se on sääli, sillä puitteet ovat upeat ja sijainti mitä parhain. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin