Manaan usein Vihdin ja Nummelan syrjäisyyttä, mitä tulee esimerkiksi kunnon ravintoloihin, kauppahalleihin ja pikkuherkkupuoteihin. Toisinaan muistan kuitenkin kiitellä, että keskiviikkoisin ja lauantaisin saamme aivan erinomaista kalaa Aspin kala-autosta torilta. Meillä on myös paljon luomutiloja, joista voi suoraan hakea ihania tuotteita. Ompa meillä myös karitsa- ja vasikkatilakin, Herrakunnan Lammas, jonka laareilla kävimme taas viime viikonloppuna.
Muiden ruhonosien lisäksi mukaan lähti myös paloiteltuja vasikanpotkapaloja, jotka ajattelimme sujauttaa uuniin muhiintumaan osso buco-tyyliin. Kysellessämme tilan emännän vinkkejä potkakiekkoihin, hän johdatti meidät nettisivuiltaan löytyvän ohjeen äärelle. Meille painotettiin, että varsiselleriä ei kannata jättää pois. Me taas ihastuimme palsternakan makuun kokonaisuudessa ja kehotamme ehdottomasti pilkkomaan sitä mukaan pataan.
Vasikkainen lihapata oli hurjan mureaa ja passasi talviseen, leppoisaan päivään oikein hienosti. Koko perhe nautti ruoasta kovasti. Blogin aiempi osso on gremolatainen versio.
Lisävinkki myöhemmin: Syötyäsi hyödynnä luut lautasliinarenkaiksi.
OSSO BUCO VASIKASTA
4 kpl vasikan ossobuco-paloja (eli vasikanpotkaa
viipaleina)
2 dl vehnäjauhoja leivittämiseen
50 g voita paistamiseen
2 sipulia
1 iso porkkana
1 palsternakka
muutama varsisellerin varsi
6 valkosipulin kynttä
4 tomaattia (tai vastaavasti säilyketomaatteja)
2 dl valkoviiniä
tuoreita yrttejä, meillä vain timjamia
suolaa
mustapippuria
Kaada vehnäjauhot lautaselle. Kääntele
potkaviipaleet jauhoissa. Sulata voi isolla paistinpannulla ja ruskista
viipaleet molemmin puolin. Nosta ne kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.
Kuori ja
paloittele sipulit, porkkana, palsternakka ja valkosipulin
kynnet. Pilko varsiselleri. Lisää pannulle tarvittaessa hieman voita. Käytä juureksia ja
sipuleita hetki pannulla. Lisää pannuun lohkotut tai säilötyt tomaatit, valkoviini sekä
kourallinen valitsemiasi yrttejä. Kiehauta. Mausta suolalla sekä
mustapippurilla. Kaada pannun sisältö vuokaan potkaviipaleiden päälle ja nosta
vuoka uuniin. Hauduta 150-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.
Tarjoa ruoka perinteikkäästi sahramirisoton kera.
Tarjoa ruoka perinteikkäästi sahramirisoton kera.
Täällä ilmoittautuu toinen osso bucon ystävä. Se on vakiintunut meillä pakkaskauden ruoaksi ja justiinsa eilen tehtiin pakillinen.
VastaaPoistaHienoa!
VastaaPoistaMekin tehtiin samoin tein tämä resepti tuplana kun kerran hommaan alettiin. Oli kyllä aika kookas setti :). Osa sitten pakastettiin ja osa syötiin tortillojenkin välissä - ei pöllömpää!
Osso bucco on ehdottomasti yksi lempiruoistani :)
VastaaPoistaIhanan muhevaa!
VastaaPoistaMahtavaa asustaa luomutilojen naapurissa! Aika paljon varsiselleriä neljälle ossolle, sanoo varsisellerin ystävä ;).
VastaaPoistaTarkoitatko Merja siis että varsisellerimäärä tuntuu isolta? Ihan passeli se oli ainakin meille.
VastaaPoistaOsso buco on myös minun perheeni talviruokia. Olen tehnyt sitä usein myös poron potkakiekoista. Sitäkin kannattaa kokeilla!
VastaaPoistaPoro on meillä vaan niin harvinainen tuttu, mutta ehdottomasti haluamme kokeilla erilaisia ruhoja. Hirvikin olisi hieno!
VastaaPoistaMerituuli, meillä käytetään varsiselleriä herkällä kädellä, mutta täytyy heittäytyä rohkeammaksi!
VastaaPoista