perjantai 24. lokakuuta 2014

Gin!

Lontoon reissun yksi odotetuista jutuista oli päästä maistamaan ja ostamaan erilaisia ginejä. Tässä kaupungissa se ei ole kovin vaikeaa. 

Portobello kadulla, Notting Hillissä, piipahdimme päiväsaikaan kivassa Portobello Road Gin - baarissa. 

Tässä esimerkkejä mielenkiintoisesta drinkkitarjonnasta. Lista tosin vaihtui vierailupäivämme iltana. 


Jukan valintana oli Blighty Mojito (joka tehtiin ginistä) ja minulla Kuningatar äiti-coctail.
Ostimme täältä tuliaisiksi puljun omaa Portobello Road giniä. Baarissa järjestetään myös Ginstitute-nimisiä maistelutilaisuuksia, joiden aikana maustetaan myös oma gini. Tähän emme nyt venyneet, mutta ehkä joku kerta!

***
Portobello roadista puhuttaessa on pakko vinkata Books for Cooks-kaupasta. Sieltä löytyy vain kokkailuun liittyviä kirjoja, joten varoitan etukäteen pöllööntymisvaarasta!
***

Borough Market lie ruokahullaantuneen pakkovierailupaikka Lontoossa. Tuhatvuotis synttäreitä viettävä markkinapaikka tarjoaa paitsi mielenkiintoisia syöminkejä, myös juominkeja. English Wine and Spirits co on vahvaasti homeelta haiseva putiikki Borough marketin liepeillä. Paikasta saa viinejä ja muitakin juomia, mutta me keskityimme vain gineihin. 
Meitä opastanut nuori nainen osasi kertoa meille paljon heidän hienosta gin-valikoimastaan. Päädyimme tuumailujen jälkeen ostamaan kolme pulloa: villiyrteilläkin maustettu The Botanist Islay Dry Gin, Bathtub gin ja Old English Gin
Putiikissa maistoimme Bathtub giniä, jonka maussa oli selkeästi kardemummaa. Ihastuimme kumpikin! Makua jatkettiin vielä passelilla tonicilla, joten arvannette että myös pieniä tonic-pulloja raahautui matkalaukuissamme Suomeen. 

Olemme kotona tehneet GT:t kylmään toniciin, mutta jatkossa noudatamme kyllä lontoolaista esimerkkiä. Ginin ja tonicin ollessa huoneenlämpöisiä vain jäiden viilentäessä juomaa erilaiset hienot makuvivahteet tulevat paremmin esiin. 
***
Sopivasti ennen "Oopperan kummitus"-musikaalia pysähdyimme drinkeille aivan viereiseen paikkaan nimeltä Chop Shop. Ruokatarjonta näytti hyvältä, mutta täysimahaisina tyydyimme drinkkeihin. Minun valintani  "celery gimlet" osui ihan nappiin! Juoman kruununa koreili gini, johon oli uutettu pari päivää varsisellerin makua. Lisänä juomassa oli limemehua. Aivan ihana idea, joka toimisi loistavasti myös aperitiivina. 

Pitäisiköhän tuonne tunnisteisiin rukata myös "ulkona juomassa maailmalla"?

6 kommenttia:

 1. Miten olisi sopivan provosoiva "juopottelemassa"? :D

  VastaaPoista
 2. Kiitämme kehitysehdotuksesta :D!

  VastaaPoista
 3. Tuosta lämpötilasta. Myös viski kärsii kylmistä jäistä ja lopulta vesittyy. Kylmässä viskissä ei maistu kuin alkoholi. Viskilasia voi lämmittää ns sydämen päällä -tai käsissä, ja jos siihen haluaa lisätä jotain, niin ruokalusikallinen huoneenlämpöistä vettä.

  VastaaPoista
 4. Voih, nämä kuvat nostavat Lontoo-kuumeen taas päälle. Edellisestä kerrasta onkin jo monta vuotta aikaa. Ja tuli hyvä viinavinkki, keräsin nimittäin huiman sadon katajanmarjoista ja ajattelin tehdä itse mausteista viinaa. Tuo kardemumma lisänä kuulostaa hyvältä.

  Mitä viskiin tulee, minä laimennan sitä vedellä niin, että siitä tulee vähän alle 30%, silloin alkoholi ei blokkaa makunystyjä.

  VastaaPoista
 5. Ano: Meillä GT ehtii harvoin vesittyä ;). Tykkään kyllä jäistä, sillä hiukan viilennystä juoma minusta kaipaa. Viskiä on tullut juotua tosi vähän, mutta empä muista laittaneeni siihen koskaan jäitä. Makuja on monia!

  sauvajyvänen: No tottakai sinä rouva Bottarga teet gininkin itse :D. Tähän hatunnosto!

  VastaaPoista
 6. Mä tiärä nuasta viinoosta, mutta tierän missä pöllööntyysin...

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin