sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lontoo, Marylebone, MEATliquor

Lontoo kutsui meitä pitkästä aikaa nyt syyslomalla. Viime kerrasta on kulunut aika tarkalleen 4 vuotta. Tälläkään kertaa lapset aivät tulleet mukaan, mutta nyt se oli muksujen oma valinta. He halusivat mieluummin mennä mammalle ja pappalle. Tämähän sopi meille kun tiedossa voisi olla pubeissa istuskelua ja ravintoloissa viipymistä. 

Hotellimme sijaitsi Welbeck streetillä Marylebonessa. Onnenkantamoisen johdosta tulin huomanneeksi päivää ennen reissua, että samalla kadulla sijaitsi kovasti kehuttu MEATliquor. Ravintola on saanut alkunsa Meatwagonista, joka muutaman kesää Lontoota kierreltyään innostutti ihmiset toisissaan hampurilaisistaan. Tämän johdosta ravintola perustettiin entiseen parkkihalliin Welbeck kadulle ja homma on laajennut sittemmin muihinkin osoitteisiin.
Astuessamme sisään nälkäisinä juuri MEATliquorin auettua meidät vastaanotti Johnny Cashin musiikki ja vähintäänkin persoonallinen sisustus. Meininki tempaisi heti mukaansa. Alkudrinkeissämme oli maistuvan ronskisti giniä ja absinttia. Ruuista emme laita kuvia, sillä punasävyiset, suttuiset hampurilaiskuvat eivät tekisi oikeutta setin herkullisuudelle. Todettakoon vain ykskantaan, että "Dead hippie"- ja "Bagon Burger"- hampurilaiset olivat mahtavan meheviä ja täynnä makua. Keralla yhteisnapsitut "Hippie friesit" sisälsivät ranskalaisten lisäksi grillattua sipulia ja paljon majoneesista kastiketta. Loistolounas!

MEATliquoriin on turha yrittää tehdä varausta, mutta usein sisälle päässee melko hyvin. Perjantai-iltana ohikulkiessamme tosin ihmisiä riitti ulos jonoksi asti.
Toinen suosituksemme samaiselta Welbeck kadulta on Gino's cafe. Nautimme täältä kaksi aamupalaa, toisen paikan päällä ja toisen mukaan otettuna. Ciapatta täytetään toiveidesi mukaan tilattaessa. Avokado-kana-pekonitäyte oli loistavaa, samoin majoneesinen katkaraputäyte. Kahvi oli myös erinomaista. Palvelu oli todella ystävällistä. Toisena aamuna valikoimissa ei ollut mainitsemaani avokadotäytettä, mutta pettymykseni nähdessään omistaja(?)mies lähti tekemään sen minulle. Paikasta saa myös perinteisiä muna-pekoni-aamupaloja. 
Welbeck kadulta länteen samansuuntaisilla kaduilla oli paljon ravintoloita, etenkin italialaisella meinigillä. Näissä emme kuitenkaan vierailleet.

Lisää Lontoo-juttuja seuraa piankin.

5 kommenttia:

 1. Te ootte kyllä hakasia löytämään mielenkiintoisia paikkoja!

  VastaaPoista
 2. kuulostaapa hyvältä! Meatliquorilla on asia meininki ja säännöt hallussa :-) Tykkään kovasti Marylebonen alueesta - asuin itse siinä lähellä aikoinani... Oh, those were the days :-)

  VastaaPoista
 3. Viimekeväinen Lontoon reissu jätti kyllä lähtemättömän Lontoon nälän. Kaupungin ruoka- ja ravintolatarjonta on kyllä huikea!

  VastaaPoista
 4. Mekin asuttiin viime reissulla Marylebonissa. Tykkäsin. Ja kaupungista tykkäsin niin paljon, että seuraavaa reissua ja suunnitellaan :-)

  VastaaPoista
 5. Nanna: Onneks! Olis tylsää mennä reissuilla mälsiin paikkoihin ;)

  Andalusiana: Katoppa! Ai olet sinä asunut Lontoossakin.

  Tusla: No niin on! Vatsan vetoisuus hieman häiritsi ruoka-/juomapuolikokeiluja.

  Jonna: Meille homman ratkaisi lähinnä hyvät metroyhteydet, joista tietenkin yksi käteväksi laskettu ei toiminut. Hyvä paikka oli silti punkata. Lontoo on kyllä mielenkiintoinen!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin