keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Rommia ja ananasta possulle

Voi miten hyvää ja helppoa! Rommilla ja ananaksella maustettu grillattu possu oli niin maukasta koko perheen mielestä, että sitä tehtiin kahtena iltana peräkkäin. Sopivasti makeutta, kirpsakkuutta ja suolaisuutta yhdessä. 

Vaan kuinkas kävikään kun se piti saada tänne blogiin? Ohjetta ei löytynyt mistään. Grillauskirjat selattiin läpi pariinkin kertaan, lehtiä tiirailtiin tarkkaan ja kaikki lippulaput ja tiedostot luettiin tarkkaan. Ei. Mistään. Onko tuttu tunne bloggaajat? Että kun sitä ohjetta ei heti naputa blogiin, se vain kummasti häviää. Kunnes. Jukka seisoi jääkaapin edessä, mietti sinappia ja huusi jotain. Mies kaivoi työmatkaltaan ostamansa sinappipurkin jääkaapista ja siinä se oli - ohje siihen ihanaan glazeen, glaseeraus"kastikkeeseen". 

ROMMI JA ANANASGLASEERAUS 

1/2 dl makeahkoa sinappia *
1 dl ananasmehua
1 dl fariinisokeria
1/8 dl vaaleaa rommia
n 600 g possun kylkeä

Sekoita ainekset keskenään pienessä kulhossa. Sivele glaseerauskastiketta possun kylkipaloille grillauksen loppupuolella pari kolme kertaa, niin että lihojen pinta karamellisoituu.

* Meillä oli amerikkalaista Haus Barhyte Sweet 'N Sour Mustardia mutta hyvin lähelle makua pääsee sekoittamalla makeaan Kotisinappi Perinteiseen hiukan Dijon sinappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin