lauantai 29. joulukuuta 2018

Joulumenu 2018

 
Minulla on ollut jo monena vuonna tapana laittaa tänne jouluaaton menumme. Vanhoja juttuja on kiva selailla itsekin, joten laitanpa tänne taas joulun kokonaisuutemme. 
Tänä vuonna saimme Jukan äidin eli mummun vieraaksemme. Oli kiva istuttaa mummu valmiiseen pöytään, sillä hän on elämässään kyllä saanut tehdä monta monituista joulupöytää itsekseen. 
Halusimme tänäkin jouluna panostaa enemmän alkupaloihin. Joka ainoa vuosi käy niin, että minä mietin joitakin juttuja, jotka Jukka toteaa hyviksi, mutta etsii sitten vielä viisi tai kuusi muutakin ruokalajia. En silti valita tästä, sillä mies väkästää nuo ideansa itse. Teimme alkupaloja ihan pieniä määriä vaikka sortteja olikin monta.
Tänä vuonna ostimme kaloja paljon valmiina Nummelan torin loistavasta kala-autosta. Työkaverini teki korvausta vastaan todella hyvän lanttulaatikon. Leivät ja maksalaatikon ostimme myös valmiina. Tämä päätös helpotti paljon pöydän koostamista eikä stressiä saatu aikaan edes markettien jouluruuhkassa. 
Kaikki ruokalajit onnistuivat todella hyvin! Omaksi suosikikseni nousi Veikkolan kartanon joulusta kopioitu fenkolinen lohipastrami limemajoneesilla. Jukka piti eniten silleistä, silakoista sekä naudan ja aiolin yhdistelmästä. Lapset pitivät eniten kinkusta ja lämminsavulohesta. Mummu kertoi diplomaattisesti tykänneensä kaikesta, mutta mainitsi erikseen kinkun, sienisalaatin ja kalat. 
Mikko Utterin ja Dani Hännisen kattauksista viisastuneina osasimme yhdistää perunalaatikkoon mätiä ja punasipulisilppua. 


JOULUMENU 2018

katajanmarjasilakat Gin Mare-ginillä
saaristolaisleipä + smetana + kirjolohenmäti
sienisalaatti haaparouskulla ja ranskankermalla
kylmäsavulohi
saaristolaisleipä + graavisiika + confit-keltuainen
Piipanojan kylmäsavusiika
fenkolinen lohipastrami + limemajoneesi
kylmäsavunauta + aioli
lämminsavulohi
katkarapu + currymajoneesi
leipäjuusto
joululimppua, saaristolaisleipää, voita

Eijan lanttulaatikko
imelletty perunalaatikko - johon halukkaille lisäksi myös punasipulisilppua ja mätiä
maksalaatikko
kinkku sinappihunnutuksella 

tattijäätelö
vaniljajäätelö

konvehteja
juustoja ja omena-varsisellerihilloa


Muiden vuosien joulumenut löydät näiden linkkien takaa: 2 kommenttia:

  1. Alkupalaideoita pitää testata. Tosi herkun kuuloisia. Muutenkin hyvä kattaus teillä ollut. :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin