torstai 1. tammikuuta 2009

Nuudelipaneroidut jättikatkaravut tomaattidipillä

Nämä mainion näköiset jättikatkaravut on kieritelty riisinuudelinpalasissa ja uppopaistettu sitten rasvassa. Helppoa ja rapsakan maistuvaa, kun dippasi tomaattiliemeen. Ohje on aikoinaan häälahjaksi saamastamme kirjasta Wok-nopeaa ja kevyttä.

Tee ensin dippi:
1 tölkki (400g) kuorittuja tomaatteja
1 rkl sokeria
3 rkl viinietikkaa
5 rkl soijakastiketta
mustapippuria, suolaa
(ketsuppia)

Painele tomaatit liemineen siivilän läpi kattilaan. Mausta sokerilla ja keitä ilman kantta kuumalla lämmöllä paksuhkoksi kastikkeeksi välillä sekoitellen. Lisää loput aineet. Itse turautin sekaan vielä epäkiinalaisesti ketsuppia, koska soija maistui turhan vahvasti. Turaus teki hyvää :). Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä. Laita kattaukseen jokaiselle oma pieni dippiastia tomaattidippeineen.

Kun dippi porisee liedellä, valmistele katkat:
noin 250 g kuorittua jättikatkarapua suoli poistettuna
2 munanvalkuaista
70 g ohuita riisinuudeleita
(kevätsipulia koristeluun)

Murskaa riisinuudelit käsin tai kaulimella. Kirjan ohjeistuksen mukaan voit käyttää myös nuudelikaulinta, mutta sellaista meillä ei ollut :). Riko munat ja erottele valkuaiset lautaselle. (Jos teet samalla kevätkääryleitä kuten me, säästä keltuaiset siihen). Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kevyesti vaikkapa haarukalla. Kierittele hitaasti sulatetut katkaravunpyrstöt ensin valkuaisessa ja sitten riisinuudelimurskassa.

Lorauta kattilaan runsaasti friteerausöljyä. Varaa kattilan lähelle kaiken varoilta kattilankansi (ja sammutuspeite). Lämmitä öljy 180 asteeseen. Ensimmäistä kertaa käytimme apuna digitaalista paistomittaria ja olipas kätevää. Aiemmin olemme liikkuneet tuntuman mukaan eikä ruoka näin ollen aina ole sihahdellut sukeltaessaan öljyyn. Mutta nytpä se teki niin. Friteerauserien välissäkin tarkastelimme aina lämpötilaa hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Uppopaista nuudeloituja katkarapuja kuumassa rasvassa erä kerrallaan noin 2 minuuttia käännellen. Nuudelipinta ei tummu, joten vahdi aikaa kellosta. Nosta kypsät katkaravut rasvasta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Näin ylimääräiset rasvat valuvat äyriäisistä pois.

Tarjoa katkat dippikastikkeen kera kevätsipulilla soristeltuna. Omamme ehtivät jäähtyä kun uppopaistoimme perään kevätkääryleitä, mutta se ei haitannut yhtään.

2 kommenttia:

  1. Oi että et on herkullisen näköistä ja kuuloista!

    VastaaPoista
  2. herkkua se olikin! siskoni mies ei ole aiemmin pitänyt katkaravuista, eikä jättimallisistakaan, mutta nytpä tykkäsi! aika hieno juttu!

    nuudelit olivat pinnalla mielenkiintoisen rapsakoita.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin